Anasayfa Kitap Cevapları
3 Ekim 2022, 22:31 - Demir Yazdı

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 19-20-21-22. Cevapları Aydın Yayınları

1. Ünite Değerlendirme Cevapları

1. Ünite GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: 1. Ünite Değerlendirme Cevapları 7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 19-20-21-22. Cevapları Aydın Yayınları


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 19 Cevapları Aydın Yayınları

1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME

A. Aşağıdaki cümlelerde verilen bilgiler doğru ise “D”, yanlış ise “Y” harfini kutucuk içerisine yazınız

[Y] 1. Andromeda ve Samanyolu galaksilerinin biçimleri eliptik galaksi şeklindedir.
[Y] 2. Yıldızlar ısı ve ışık kaynağı değildir.
[D] 3. Yıldızlar küresel şekle sahiptir.
[D] 4. Takımyıldızlarına insan, hayvan ve nesne adları verilmiştir.
[D] 5. Gök cisimleri arasındaki mesafe ışık yılı cinsinden ifade edilir.
[Y] 6. Ömrünü tamamlamış uzay araçları, uzay kirliliğine neden olmaz.
[Y] 7. Teleskoplar; aynalı ve mercekli teleskoplar olmak üzere iki çeşittir.
[D] 8. Galaksilere aynı zamanda gök ada da denir.


B. Terimlerin başındaki harfleri, ilgili cümlelerin başlarına yazınız.
Cevap: 

(e) 1. İnsanlar tarafından belli bir amaç için tasarlanan ve bir gezegenin yörüngesine oturtulan araçlardır.

(a) 2. Işık kirliliğinin olmadığı ortamlarda kullanılması uygun olan araçtır.

(f) 3. Her şeyi içine alıp yutan gök cismidir.

(d) 4. Orta sıcaklıktaki yıldızın rengidir.

(b) 5. Isı ve ışık kaynağı olup, titreşen ışık noktaları gibi gözüken sıcak gaz kütlelerinden oluşan gök cismidir.


C. Aşağıdaki cümlelerde verilen noktalı yerleri, kutucuklardaki sözcüklerden uygun olanı ile tamamlayınız (Kelimeler uygun ekler alabilir.).

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 178-179-180-181-182-183. Cevapları MEB Yayınları

1. Askeri istihbarat amaçlı olan yapay uydulardan biri __Göktürk-1__ iken, haberleşme uydularından biri __ Türksat 4B.__

2. Astronomların, gökyüzü ile ilgili araştırma ve çalışmalarını yürüttükleri yerlere __rasathane__ denir.

3. Yıldızların içinde meydana gelen en önemli olay __hidrojen__ elementinin __helyum__ elementine dönüşmesidir.

4. En sıcak yıldızlar __beyaz__ renkte iken, sıcaklığı en az olan yıldızlar __kırmızı__ renktedir.

5. Tüm yıldızların doğum yeri olan gök cismine __bulutsu__ denir.


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları Aydın Yayınları

D. Aşağıda birbiri ile bağlantılı olan cümleleri inceleyiniz. Bu cümlelerin doğru (D) ya da yanlış (Y) olduğuna karar verip ilgili yönleri takip ederek doğru çıkışı bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 20 Cevapları Sevgi Yayınları


E. Batılı ve Türk-İslam astronomlarının gök bilimin gelişimindeki katkılarını aşağıdaki noktalı yerlere yazınız.
Cevap: 10. yüzyılda yaşamış olan Biruni o zamanlarda henüz bilinmeyen Japonya’yı ve Amerika’nın varlığından bahsetmiştir. Güneş ve diğer gezegenlerin düzenli bir meyilde hareket ettiğini tespitlerini de yapmıştır.

Dünya’daki ilk rasathaneyi 11. yüzyılda kurup bu alanda çalışmaları başlatan kişi Ömer Hayyam’dır.

Georges Lemaitre ise günümüzde Dünya’nın varoluşu olarak kabul edilen büyük patlama teorisini ortaya koymuştur.

Jan Hendrik Oort ise Samanyolu Galaksisinin dönme hareketini açıklayarak sarmal bir yapıda olduğunu keşfetmiştir.


7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 21 Cevapları Aydın Yayınları

F. Uzay kirliliğinin olmaması için neler yapılabileceği ile ilgili önerilerinizi balık kılçığının sağındaki kutulara, çözüm yollarını da balık kılçığının solundaki kutulara yazınız.
Cevap:

  • Madde 1: Uzay kirliliğinin ciddiyetiyle ilgili seminerler düzenlenmelidir.
  • Madde 2: Uzay kirliliği yaratan devletler ve şirketler uyarılmalıdır.
  • Madde 3: Uluslararası kurallar getirilerek kasıtlı uzay kirliliğine ceza getirilmeli.
  • Madde 4: Uzay yörüngesindeki çöpleri temizlemek için uluslararası çapta görevlendirmeler yapılmalıdır.
  • Madde 5: Uzay çalışmaları için kullanılan roketler geri dönüştürülebilir, dünyaya tekrar indirilip kullanılabilir olmalı.
  • Madde 6: Uzaya ciddi bir gerekçe olmadan roket göndermek engellenmeli veya kısıtlanmalı.
  • Madde 7: Uzay çalışmaları yalnızca bilimsel çalışmalar için kullanılmalıdır.
  • Madde 8: Uzayda silahlanmanın önüne geçilmelidir.
Sonraki Ödev:  7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 171-172-173-175-177. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 22 Cevapları Aydın Yayınları

G. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. En soğuk yıldızların yaydıkları ışık rengi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) Kırmızı


2. Aşağıdakilerden hangisi bir teleskop çeşidi değildir?
Cevap: C) Manyetik


3. Aşağıdakilerden hangisi galaksi çeşidi değildir?
Cevap: B) Dairesel


4. Aşağıdakilerden hangisi uzay araştırmalarında kullanılan bir araç değildir?
Cevap: A) Projeksiyon


5. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin uzaya gönderdiği ancak artık mezarlık yörüngesinde bulunan yapay uydudur?
Cevap: C) Türksat 1C


6. Aşağıdakilerden hangisi rasathanelerin kurulması için uygun olan yerlerden biri değildir?
Cevap: B) Bulutların çok olduğu yerler


7. Yıldızların içinde hangi elementlerin birbirine dönüşümü gerçekleşir?
Cevap: A) Hidrojenin helyuma


8. Tüm yıldızların doğum yeri ve tüm gök cisimlerini içine alıp yutan gök cisimleri hangi seçenekte sırasıyla verilmiştir?
Cevap: D) Bulutsu – Kara delik


9. Yoğun olmaları sebebiyle içerisinden veya arkasından hiçbir ışık geçirmeyen bulutsu hangi seçenekte verilmiştir?
Cevap: C) Karanlık


10. Aşağıda verilen uydu çeşitlerinden hangisi gök cisimlerini incelemek için kullanılır?
Cevap: C) Astronomi

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.