Anasayfa Kitap Cevapları
21 Mayıs 2022, 19:12 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164-169-170. Cevapları Berkay Yayıncılık

Dikdörtgen, Paralelkenar, Yamuk ve Eşkenar Dörtgen Cevapları

5. Ünite: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164-165-166-167-168-169-170. Cevapları Berkay Yayıncılık


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 164 Cevapları Berkay Yayıncılık

Soru: Oya, tahtadaki dörtgenlerin her birinde, birer doğru parçası çizerek dörtgenleri iki parçaya ayırmak istiyor. Oya, her bir parçanın üçgen olmasını istediğine göre doğru parçalarını çizerken nelere dikkat etmelidir? Açıklayınız.
Cevap: Köşelerinden çizerek kesmeye dikkat etmelidir.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 169 Cevapları Berkay Yayıncılık

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başındaki kutucuğa “D”, yanlış olanların başındaki kutucuğa “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Dikdörtgen, paralelkenarın özel bir hâlidir.
(Y) Paralelkenarın tüm açıları her zaman eştir.
(D) Eşkenar dörtgenin köşegenleri birbirine diktir.
(D) Yamuğun karşılıklı kenarları her zaman paraleldir.
(D) Eşkenar dörtgenin her bir iç açısının ölçüsü 90° olduğunda kare elde edilir.
(D) Karenin her bir iç açısının ölçüsü 90°dir.
(Y) Dikdörtgen, yamuğun özel bir hâlidir.
(D) Eşkenar dörtgenin karşılıklı açıları eştir.
(D) Paralelkenarın ardışık açıları bütünlerdir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 14-16-20-22-23-24-25. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Berkay Yayıncılık

2. Yandaki ABCD karesinde m(EAB)= x + 10°, m(EBA)=y ise x + y toplamı kaç derecedir?
Cevap:

x + 10 = 45°
x = 35°
y= 45°
x + y = 80°

3. Yandaki EFGH eşkenar dörtgeninde m(KEH)=2x ve m(KFG)= x ise x kaç derecedir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Berkay Yayıncılık

4. Yandaki KLMN paralelkenarında, m(L) = 3 . m(K) ise  paralelkenarın iç açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:

m(KLM) =3k
m(KLM) + m(NKL) = 180°
3k = 180°
k = 60°
180 – 60 = 120°
120 + 120 + 60 + 60 = 360°

5. Cengiz Bey, çalışma odasının yamuk biçimindeki tabanına yanda ölçüleri verilen bir halı hazırlattı. Halıda verilen açı ölçülerine göre x kaç derecedir?
Cevap:

6x – 2 + 2x + 10 = 180°
8x + 8 = 180°
8x = 172°
x = 21,5°

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 141-142. Cevapları Berkay Yayıncılık

6. Yandaki PRST dikdörtgeninde m(STA)=a ve m(ARS)=b – 20° ise a + b toplamı kaç derecedir?
Cevap:

a + (b-20) = 90°
a + b = 90 + 20
a + b = 110°

7. Noktalı ve izometrik kâğıtlarda verilen dörtgenlerdeki x ve y değerlerini noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 170 Cevapları Berkay Yayıncılık

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.