Ahlak, Türkçe sözlüklerinde huy, tabiat, mizaç anlamlarına da gelen sözlerin karşılığını oluşturur.
Terimsel anlamda ise kişilerin iyi ya da kötü anlamda nitelendirilmesine neden olan kişisel vasıfları, huyları ve davranışlarının neden olduğu irade bütününe verilen addır.
Adalet, adl kökünden türeyen bir sözcük olan adalet kelimesi insaflı, doğru ve düzgün davranmak, kişilere zulmetmemek, herkese eşit mesafede davranmak, her şeyi yerli yerinde şekilde yapmak, hakkını vermek ,hakkaniyetli davranmak, hakkı ve hukuku gözeterek davranmak gibi anlamlarda kullanılır.
Adalet eşit davranmaktan ziyade kişilerin hakkını vermek anlamlarına gelir. Adalet kişileri aslında toplumsal anlamda eşit hale getirebilmek adına hakkı dağıtabilme işidir. Eşitlik sağlamak adına adaletsiz davranmamak, kişilere taşıyacağı kadarını vermek gerekebilir.
Ahlak huy, tabiat gibi bir anlama gelir. Adalet ise herkesin her koşulda eşit olması anlamına gelir. Adalet kişilere hakkının verilmesi anlamanı taşır.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.