Osmanlı İmparatorluğu döneminde gayrimüslimler tarafından yaygın olarak yürütülen ekonomik faaliyetleri kısaca açıklayınız. Gayrimüslimler daha çok ticaretle uğraşıyorlardı. Kuyumcu, fırıncı ve sarraf gibi tüccarlar, genellikle gayrimüslimlerin yaptığı meslekler arasındadır.
Gayrimüslimlerin en çok tercih ettiği meslekler şunlardır: Tıp, sarraflar, kuyumcular, mimari, ticaret ve diğer el sanatları ile ilgili meslekler. Osmanlı İmparatorluğu’nda gayrimüslimlerin mülkiyet ve tasarruf hakları sınırlıdır. Ancak bu kısıtlama sadece Zimmitler için geçerli değildir. Müslüman insanların da sınırlı mülkiyet ve tasarruf hakları vardır. Daha spesifik olarak, bugün anladığımız gibi, bu konular fıkıh hükümlerine göre düzenlenen servet ve tasarruf açısından tamamen bağımsız değildir. Osmanlı’da da durum benzerdir. Ülkenin toprakları İslam hukuku hükümlerine göre belli kısımlara ayrılmıştır.
Gayrimüslimler Osmanlı Devletinde yaygın bir şekilde ticaretle uğraşmıştır. Büyük oranla kuyumculuk yapmışlardır. Ayrıca mimari, sarraf ve fırıncılık gibi şeyler diğer tercih ettikleri mesleklerdendir.
Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.