Anasayfa Kitap Cevapları
19 Nisan 2024, 2:03 - Sena Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253-254-260. Cevapları MEB Yayınları

Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri Cevapları

6. ÜNİTE 2. Bölüm: Cisimlerin Farklı Yönlerden Görünümleri: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253-254-255-256-257-258-259-260. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları

Hazır Mıyız?

1. Şekildeki yapı kaç birimküpten oluşmuştur?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları


2. Şekildeki yapının tüm yüzey alanı kaç birimkaredir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları1


3. Aşağıdaki yapının hacminin 25 br³ olması için verilen yapıdan kaç tane birimküp çıkarılmalıdır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları2


4. Aşağıdaki yapı değiştirilmeden bir küp olabilmesi için en az kaç tane daha birimküpe ihtiyaç vardır?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 253 Cevapları MEB Yayınları3


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıda Anıtkabir’in farklı yönlerden görünümleri verilmiştir. Görünümleri inceleyip yorumlayınız.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 190-199-200. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları MEB Yayınları

➢ Anıtkabir’in yukarıdan görünümünün geometrik şeklini aşağıya çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 254 Cevapları MEB Yayınları1


➢ Sizce Anıtkabir’in ön tarafındaki sütun sayısı ile arka tarafındaki sütun sayısı neden farklıdır?
Cevap:


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları

SIRA SİZDE

1. Aşağıda verilen yapının önden ve sağdan görünümlerini çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları


2. Aşağıdaki yapıdan kaç numaralı küp çıkarılırsa yapının önden görünümü değişir?
Cevap: 2 numaralı küp çıkarılırsa görünüm değişir.

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları1


3. Aşağıda farklı yönlerden görünümleri verilen ve 4 küpten oluşan yapıyı çiziniz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 260 Cevapları MEB Yayınları2

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap