Anasayfa Kitap Cevapları
16 Şubat 2024, 2:43 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51. Cevapları MEB Yayınları

Kazanım Kavrama Testi – 4 Cevapları

2. ÜNİTE Sayılar Ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları

1. -4/9 rasyonel sayısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: D) -0,4


2. -0 7, 5 ondalık gösterimine karşılık gelen rasyonel sayı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) -3/4

-0,75 → – 75/100 →karşılık gelen sayı  -3/4


3. Şekilde oklarla dört rasyonel sayının yeri gösterilmiştir. Aşağıdaki seçeneklerde verilen rasyonel sayılardan hangisi sayı doğrusunda gösterilmemiştir?
Cevap:  C) -1 1/3

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları


4. Yukarıdaki sayı doğrusunda 7 ile 8 arası dokuz eşit parçaya bölünerek A tam B/9 rasyonel sayısı gösterilmiştir. Buna göre A/B rasyonel sayısı kaçtır?
Cevap: D) 7/6

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları MEB Yayınları


5. 1,7 devirli ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: D) 16/9

17 – 1/9 = 16/9


6. -(1/4) rasyonel sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  B) -0 2, 5

– 1/4 → 25 ile çarparak paydayı 100’e eşitleriz.
– 25/100 →  -0,25


7. -3 tam 4/5 rasyonel syaısı aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap:  C) -3 8,

-3 tam 4/5 → 2 ile çarparak paydayı 10’a eşitleriz
-3 tam 8/10 → -3,8 olur.


8. 2 0, 1 devirli ondalık gösterimi aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: D) 181/90

201 – 20/90 = 181-90

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap