Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mart 2024, 16:21 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90-91. Cevapları MEB Yayınları

2. Ünite Değerlendirme Cevapları

2. ÜNİTE Sayılar Ve İşlemler: 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90-91. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları

1. Aslı’nın kullandığı USB bellekte iki dosya vardır. Birinci dosyanın 1/4’ü matematik, 2/5’i fen bilimleri ve 3/10’u da Türkçe dokümanlarından oluşmaktadır. İkinci dosyanın 1/6’sı Türk halk müziği, 1/3’ü Türk sanat müziği ve 1/4’ü de pop müziği dokümanlarından oluşmaktadır. Birinci dosyadaki döküman sayısı ikinci dosyadaki döküman sayısının 1/3’ü kadardır.
Bu iki dosyada toplam 240 doküman olduğuna göre fen bilimleri dokümanlarının sayısı Türk sanat müziği dokümanlarının sayısının kaçta kaçına eşittir?
Cevap: A) 2/5

Dokümanlara K dersek;
I. bellek II. belleğin 1/3’ü kadarsa
I. bellek → K
II. bellek → 3K

K + 3K = 240
4K = 240
K = 60

I. bellek → K → 60
II. bellek → 3K → 3 . 60 = 180

Fen bilimleri → 2/5 → 60 . 2/5 = 24
Türk sanat Müziği → 1/5 → 180 . 1/5 = 60
24/60 = 2/5 olur.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları

2. Yukarıdaki şekil örüntüsü, dikdörtgenlerin kenar uzunlukları 1/2 oranında küçülerek devam ederse beşinci şekilde elde edilen en küçük dikdörtgenin çevresi kaç cm olur?
Cevap: C) 7/4

Uzun kenar
8 . 1/2 = 4 → 2. şekil
4 . 1/2 = 2 → 3. şekil
2 . 1/2 = 1 → 4. şekil
1 . 1/2 = 1/2 → 5. şekil

Kısa kenar
6 . 1/2 = 3 → 2. şekil
3 . 1/2 = 3/2 → 3. şekil
3/2 . 1/2 = 3/4 → 4. şekil
3/4 . 1/2 = 3/8 → 5. şekil

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık

1/2 + 1/2 + 3/8 + 3/8 → paydaları eşitleriz
4/8 + 4/8 + 3/8 + 3/8 = 14/8 = 7/4 olur.


3. Sadık amcanın dikdörtgen şeklindeki bahçesinin kenar uzunlukları 56 metre ve 84 metredir. Bahçesinin üç tarafına dört sıra tel çekecektir. Telin metre fiyatı 15/7 Türk lirası olduğuna göre Sadık amca tel için en az kaç Türk lirası ödemesi gerekir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 90 Cevapları MEB Yayınları


4. (-4/5)² ifadesinin değeri aşağıdakilerden hangisine eşittir?
Cevap: D) 16/25

(-4/5) . (-4/5) = 16/25


5. (-3) ÷ 1 tam 1/2 işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

1 tam 1/2 → 3/2
(-3) ÷ 3/2 = -3/1 . 2/3 = -6/3 = -2


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları

6. (1/2)² ÷ 6/5 – (-1/3)³ işleminin sonucu kaçtır?
Cevap:

(1/2 . 1/2) ÷ 6/5 – (-1/2 . -1/2 . -1/2 )
= 1/4 ÷ 6/5 – (-1/8)
= 1/4 . 5/6 – (-1/8)
= 5/24 + 1/8 → paydaları eşitleriz
5/24 + 3/24 = 8/24 = 1/3 olur


7. Aşağıdakilerden hangisi 0,35 ile 0,352 devirli ondalık gösterimleri arasında yer alır?
Cevap: B) 0,353

0,353535… devam eder
0,3525252… devam eder


8. 1/3 rasyonel sayısı, çarpma işlemine göre tersi olan sayıya bölünürse bölüm kaç olur?
Cevap:

1/3 → çarpma işlemine göre tersi 3/1 olur
1/3 ÷ 3/1 = 1/3 . 1/3 = 1/9 olur.


9. Bir kenar uzunluğu 6 metre olan kare şeklindeki bir okul kantininin dört köşesine bir kenar uzunluğu 7/8 metre olan kare şeklindeki masalar konulmuştur. Masaların birbirine en yakın noktalarını köşe kabul eden karesel bölge boyanacaktır. Boyanacak bölgenin çevre uzunluğu en fazla kaç metredir?
Cevap: C) 17

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 114-115-116-117-118. Cevapları MEB Yayınları

7/8 + 7/8 = 14/8
6 – 7/8 → paydaları eşitleriz
48/8 – 14/8 = 34/8

4 köşe olduğu için
4 . 34/8 = 136/8 = 17 olur.


10. Ayşe, teknoloji ve tasarım dersinde yukarıda kenar uzunlukları verilen dikdörtgen şeklindeki kartondan oluşabilecek en büyük kareyi çizmiş, geriye kalan parçadan da yine oluşabilecek en büyük kareyi çizip kesmiştir. Bu işleme en küçük kareyi elde edene kadar devam etmiştir. Elde ettiği en küçük karenin çevre uzunluğu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91 Cevapları MEB Yayınları


11. Simay, belediyenin toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmak için otobüs kartı alır. Otobüse bindiği her sefer için karttaki para bakiyesi düşmekte, kart sıfırlandığında ise kredi kartından otobüs kartına otomatik olarak 40 Türk lirası yüklenmektedir. Okul çıkışında sinemaya gitmek isteyen Simay ve yedi arkadaşı belediye otobüsüne binerler. Otobüs kartında 16,50 Türk lira bakiyesi olan Simay, arkadaşlarının da otobüse binme ücretlerini öderse kartında kaç Türk lirası kalır? (Bir kişi için otobüs bileti 2,25 Türk lirasıdır.)
Cevap: C) 38,5

Kişi başı 2,25 TL olduğuna göre
8 . 2,25 = 18 TL ödemiştir
Kartında 16,50 TL olduğuna göre;
18 – 16,50 =1,50 TL kartına yeni aktarılan paradan harcanmıştır

Kredi kartından 40 TL geçtiğine göre;
40 – 1,50 = 38,50 TL kartında para kalır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap