Anasayfa Kitap Cevapları
7 Şubat 2024, 1:02 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 210-211-212. Cevapları MEB Yayınları

Yanlış Bildiğimiz Doğrular Cevapları

7. ÜNİTE Ülkeler Arası Köprüler: 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 210-211-212. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 210 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Amerika’daki yerli halk kültürü hakkında neler biliyorsunuz? Bu yerli halkın sosyal yaşamlarının nasıl olduğunu araştırarak sınıfta arkadaşlarınıza anlatınız.

Cevap: Amerika’daki yerli halk kabileler halinde yaşayan, kendine ait bölgelerde özerk olan topluluklardır.

Amerika’daki Yerli Halk Kültürü Hakkında Neler Biliyorsunuz Bu Yerli Halkın Sosyal Yaşamlarının Nasıl Olduğunu Araştırarak Sınıfta Arkadaşlarınıza Anlatınız.

Cevap2: Bugün birçok farklı ırkın bir arada yaşadığı Amerika Birleşik Devletleri, Kristof Kolomb tarafından keşfedildiğinde içinde kendi yerli kabilelerinin yaşadığı bir kıta idi. Keşfin ardından yaşanan insan göçü esnasında birçok yerli kabile soykırıma uğramıştır.

Bu nedenle bugün Amerikan Yerlileri Ulusal Kongresi (NCAI) verilerinde 567 yerli ulusun varlığını sürdürdüğü yer almaktadır. Amerika’nın yerli kabileleri bu dönemde Amerikan Yerlileri Ulusal Kongresi (NCAI) tarafından Washington kentinde büyükelçilik olarak temsil edilmektedirler. Amerikan yerli kabileleri kendilerine özgü yerleşim yerinin sınırları içerisinde özerktirler. Amerikan yerlileri beyaz değillerdir. Amerikan yerlilerinin sayısı her geçen gün azalmaktadır. Amerikan yerlilerinin büyük bir kısmı kendi yerleşim yerlerini terk ederek Alaska bölgesinde varlıklarını sürdürmeye başlamışlardır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Cevapları Ekoyay Yayıncılık

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 211 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayatı araştırarak ilginç bulduğunuz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bu ülkeler ekonomik açıdan kısmen gelişmiştir. Geri kalmışlığı ise yaşam şartları, kirli havasından belli olmaktadır.

Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Nijerya Gibi Diğer Gelişmiş Afrika Ülkelerindeki Ekonomik Hayatı Araştırarak İlginç Bulduğunuz Bilgileri Arkadaş

Cevap2: Afrika kıtasında yer alan ülkelerin ekonomileri hakkındaki bilgiler pek bilinmese de Güney Afrika Cumhuriyeti, Mısır ve Nijerya gibi diğer gelişmiş Afrika ülkelerindeki ekonomik hayat hakkında ilginç bilgiler bulunmaktadır. Bir ülkenin ekonomisini anlayabilmek için öncellikle ekonomi faaliyetinin tam olarak anlamını bilmek gerekmektedir. Ekonomi, bir toplumun kalkınabilmesi için yapılan ticaret, ihracat, ithalat ve üretim gibi faaliyetlerdir. Yaptıkları ekonomik faaliyet kapsamında Afrika ülkelerinin ekonomik durumları şu şekildedir:

  • Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olan ülke Güney Afrika Cumhuriyeti’dir. Ekonomisinin %40 – %60 arasında ihracat ettiği madenlerden sağlamaktadır.
  • Nijerya ise Afrika kıtasının ikinci en büyük ekonomisine sahip ülkesidir. Nijerya ekonomisini tarım alanında sağlamaktadır.
  • Mısır ekonomisini Nil nehrinin sağladığı verimli topraklardan kısacası tarımdan sağlamaktadır.
Sonraki Ödev:  Mesleğini İyi Yapan Bir İnsanda Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir? Açıklayınız.

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 212 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Kast sisteminin uygulandığı bir toplumda yaşasaydınız neler düşünürdünüz? Açıklayınız.
Cevap: Böyle bir sistemin uygulandığı toplumda ezilen taraf olmak kötü bir duygudur. Sınıflar olması insanların kendini ifade etmesini, gelişmesini, haklarını savunmasını önler. Böyle bir toplum her zaman geri kalmaya mahkumdur.


BİRLİKTE YAPIYORUZ

Aşağıdaki tabloya önce merak ettiğiniz kültürleri yazınız. Daha sonra o kültürle ilgili ne bildiğinizi yazınız. Gerekli araştırmaları yaptıktan sonra neler öğrendiklerinizi yazarak çeşitli kültürlere karşı kalıp yargılarınızı sorgulayınız.
Cevap:

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 212 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap