Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mayıs 2022, 15:19 - Mehmet Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112-113 Cevapları MEB Yayınları

3.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112-113 Cevapları MEB Yayınları

Yenilebilir Enerji Bir Numara Cevapları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)
1. Dünya Ekonomik Forumunun yayımladığı raporda enerji ile ilgili hangi bilgiler verilmiştir?
Cevap: Rapora göre güneş ve rüzgar enerjisi elde etmek,fosil yakıtlardan enerji etmek kadar ekonomik.Yenilenebilir enerjinin ekonomik olduğu ve son beş yılda bu alanda yapılan yatırımların etkili olduğu düşünülüyor.

2. Güneş panelleri ve rüzgâr türbinlerinin üretim ve kurulum maliyetleri neden düşmüştür?
Cevap: Teknolojik gelişmeler sonucunda

3. Yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomik hâle gelmesi sizce neden önemlidir?
Cevap: Doğal enerjiden yararlanarak ekonomide masrafı önlüyor.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 68-69-70-71-72-73 Cevapları MEB Yayınları

4. Yukarıdaki metnin konusunu ve ana fikrini yazınız.
Cevap: Yenilenebilir enerji kaynaklarının son zamandaki gelişmeleri.

Ana fikri yenilenebilir enerji kaynağının ekonomiye katkısı ve küresel ısınma


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları MEB Yayınları

5.Yukarıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: Karşılaştırma


6. Aşağıdaki cümleleri anlam ilişkilerine göre değerlendiriniz. (neden-sonuç, amaç-sonuç, koşul-sonuç)
Cevap:

• Dağ geçitleri, dağları aşmak için kullanılır.Amaç-Sonuç
• Kış aylarında aşılması zor olduğu için Zigana Dağları’na tünel inşa edilmiş. Neden-Sonuç
• Tünel biterse ülkemizin en uzun tüneli olacak. Koşul-Sonuç


7. Aşağıdaki deyimlerin hangisi “parasal yönden işini yoluna koymak” anlamındadır?
Cevap: B
A) Bel bağlamak B) Belini doğrultmak C) Belini bükmek D) Belini kırmak


8.Yukarıdaki paragrafa göre aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?
Cevap: C
A) Deniz Dünyası’nda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden getirilen deniz canlıları bulunur.
B) Akvaryumun en ilgi çeken kısmı akvaryumun ortasından geçen tüneldir.
C) Ankara’daki Deniz Dünyası Türkiye’nin en büyük akvaryumudur.
D) Akvaryum, pazartesi hariç her gün 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 156-158-159-160-161 Cevapları MEB Yayınları

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, yer tamlayıcısı yoktur?
Cevap: A
A) Serçeler, her zaman görebildiğimiz sevimli kuşlardır.
B) Kullanılmayan eşyalar çöpe atılacak.
C) Gençler, toplumsal değerlere sahip çıkmalıdır.
D) Eski değerler değişimlerden korunmalıdır.


10. “Çağın yeni hastalığı sosyal medya bağımlılığıdır.” cümlesinin yüklemi aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D
A) çağın yeni hastalığı
B) medya bağımlılığıdır
C) bağımlılığıdır
D) sosyal medya bağımlılığıdır

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.