Anasayfa Kitap Cevapları
10 Mayıs 2022, 15:23 - Mehmet Yazdı

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-175 Cevapları MEB Yayınları

5.Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları

5. Tema Zaman ve Mekan


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu şiire göre cevaplayınız.)
1. Şair, hangi ruh hâliyle bu şiiri yazmıştır? Açıklayınız.
Cevap: Yaşın ilerlediği ve ölümün yaklaştığını hissettiği karamsar bir ruh hali ile yazılmıştır.

2. Şiirin ikinci bölümünden anladıklarınızı açıklayınız.
Cevap: Şair yaşlandığını kabul edememektedir.

3. Şiirin en çok hangi bölümünü beğendiniz? Niçin?
Cevap: En çok dördüncü bölümünü beğendim. Çünkü hepimizin sonunun o olacağını belirtmiştir.

4. Şiirin ana duygusu nedir?
Cevap: Ölüm hissi

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 146-147 Cevapları MEB Yayınları

5. “Otuz Beş Yaş” şiirine bir bölüm de siz ekleyiniz.
Cevap: Gitmiştim artık bu fani dünyadan

Bilmeden yaşadım bu hayatı

Gözümden geçti bütün yaşamım

Ölmüştüm artık bitmişti hikayem


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları MEB Yayınları

6. “Vurmak” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Kriz, kitap dünyasını da vurdu.” anlamıyla kullanılmıştır?
Cevap: D

A) Mahallenin çocukları kapıya vurup kaçıyordu.
B) Odaya kalın perdelerin arasından güneş ışıkları vuruyordu.
C) Tahtaya vurulan cila, evin havasını değiştirmişti.
D) Avrupa’da yaşanan olaylar ekonomik hayatı vurdu.


7. Aşağıdaki paragrafta düşünceyi geliştirme yollarından hangisi kullanılmıştır?
Cevap: C

A ) Örnekleme B) Karşılaştırma C) Tanık Gösterme D) Benzetme


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları

8.Yukarıdaki tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D

A) Kadınlar, eğitime erkeklere göre daha fazla zaman ayırmaktadırlar.
B) Kadınlar ve erkekler en fazla zamanı uykuya ayırmaktadırlar.
C) Kadınlar, en az vakti spor ve doğa sporlarına ayırmaktadırlar.
D) Erkekler kadınlara göre hobiler ve oyunlara daha az zaman ayırmaktadırlar.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242-243-244-245 Cevapları MEB Yayınları

9 . Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi nesnesine göre diğerlerinden farklıdır?

Cevap: B

A) Hamuru bir saat dinlendirdi.
B) Yaz tatilinde Marmaris’e gittik.
C) Annesi gelince sofrayı kurardı.
D) Rüzgâr konulu bir şiir yazdım.


8.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 175 Cevapları

10. Yukarıdaki tabloda edilgen fiillerin bulunduğu kutuları çıkarırsak nasıl bir şekil oluşur?

Cevap: A

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.