Anasayfa
Ara Bul
16 Ekim 2021, 14:04
Mehmet
Yönetici

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76-77 Cevapları MEB Yayınları

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 76-77 Sayfa MEB Yayınları Tema Sonu Değerlendirme Çalışmaları


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 76 Cevapları MEB Yayınları

(İlk dört soruyu metne göre cevaplayınız.)
1. Çınar ağacını diğer ağaçlardan ayıran özellik nedir?

Cevap: Uzun süre yaşayabilmesinden dolayı

2. Yazar cumhuriyeti neye benzetmiştir? Bu benzetmeyi doğru buluyor musunuz?

Cevap: Çınar ağacına benzetmiştir. Çünkü devletinde çınar ağacı gibi uzun yaşayacağını belirtmiştir.

3. Cumhuriyet ağacının yaşaması nelere bağlıdır?

Cevap:İnsanların güneşine,emeğine bağlıdır. Dikilen ağaç bakım sevgi ister.Sevgimizle sulayıp büyütmeliyiz.

4. Metnin ana fikrini yazınız.

Cevap:Cumhuriyete sahip çıkmamız gerektiği

5. “Yerli halıları gördüm, koyu sıcak kırmızılarla diri maviler ağır basıyordu.”
Bu cümlede geçen “ağır basmak” sözcük öbeğinin cümleye kattığı anlamı yazınız.

Cevap: Daha ön planda anlamına gelmektedir.


8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 77 Cevapları MEB Yayınları

6. “Bayrağım” şiirinin konusunu ve ana duygusunu yazınız.

Cevap:

Konu: Bayrağın önemi

Ana duygusu: Bayrak özgürlük demektir.

7. Aşağıdaki cümlelerle ilgili verilen bilgileri inceleyiniz. Doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.

Cevap:
(Y ) “İzlediğimiz film çok etkileyiciydi.” cümlesinde isim-fiil vardır.
(Y ) “Fındık toplamak gerçekten çok zormuş.” cümlesinde birden fazla fiilimsi vardır.
(D ) “İstediği oyuncak alınınca dünyalar onun oldu.” cümlesinde “alınınca” sözcüğü zarf-fiildir.
(Y ) “Sokaktan gelen gürültülerle uyandık geçen sabah.” cümlesinde“ geçen” sözcüğü isim-fiildir.
(D ) “İstanbul’dan getirdiği hediyeler çok ilginç.” cümlesinde “getirdiği” sözcüğü sıfat-fiildir.

8. Aşağıdakilerin hangisinde neden-sonuç cümlesi kullanılmıştır?

Cevap:C
A) Dişlerini fırçalamak için aynanın karşısına geçti.
B) Deniz dalgalı olduğu için rahatça yüzemedik.
C) Sabah okula geç kalmayayım diye erkenden yattım.
D) Yüksek sesle konuşursan komşularımız rahatsız olur.

9. Uzaktadır her şey: gökyüzü, deniz…
Her an peşimizden koşan gölgemiz.

Bu dizelerdeki fiilimsinin türce özdeşi hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Cevap: A

A) Kardır yağan üstümüze geceden
Yağmurlu, karanlık düşünceden
B) En alevli çöllerin üstünden hep beraber
Geçerken bulmadılar, ne bir ot, ne bir yosun
C) En son şarkılarını dağıtarak rüzgâra,
İnce boyunlarını uzattılar taşlara
D) Mesut görmek isterdim hepinizi
Bu bahar gününde, dertliyi ümitsizi.

 

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.