Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:27 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-176-177-178-179-180 Cevapları MEB Yayınları

İhsan Ketin Metni Etkinlik Cevapları

6. Tema: Bilim ve Teknoloji: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174-176-177-178-179-180 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 174 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Deprem okulları, binaları yıkan yer altından gelen sarsıntılar olduğunu biliyorum.

2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?
Cevap: Ağır eşyalarımızı duvara sabitlemeliyiz, deprem çantası oluşturmalıyız.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 176 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap:

deprem: Yer altından gelen fay hatların oynamasıyla oluşan titreşimler, sarsıntılar.
gözlem: Bir konu hakkında araştırma yapıp inceleme yapılmasıdır.
yanardağ: Yer altındaki lavların çıktığı dağdır.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262-263 Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) İhsan Ketin çocukluğunda nerede yaşamaktadır?
Cevap: İhsan, Kayseri’de yaşamaktadır.

2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?
Cevap: Kayseri’deki Erciyes Dağı’na gitmişlerdir.

3) İhsan Ketin hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?
Cevap: İhsan Ketin, yer kabuğu hareketleri üzerine araştırma yaparak uzmanlaşmıştır.

4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?
Cevap:  İhsan Ketin ve ekibi yer altındaki kırılma, kayma ve çökme hareketlerini incelemiştir.

5) İhsan Ketin çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?
Cevap: Kuzey Anadolu’dan geçen bir fay hattı olduğunu kanıtlamıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?
Cevap:  Deprem sırasında herkesin toplanabileceği toplanma alanları ve evlere ücretsiz ekip yollayarak deprem tedbiri için incelemelerde bulunmalarını sağlardım.


4. ETKİNLİK

Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 177

• Yüzümde ben çıktı.
• Ben sana söylemiştim.

• Kazlar ile ördekleri ayırmak zordu.
• Yoldaki çalışmalar sırasında geniş çukurlar kazmışlardı.

• Ablam bugün 16 yaşına girdi.
• Elbisem o kadar ıslak ki iki gündür kurulanmasına rağmen halen yaş.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 117-119-120-121-122-123-124. Cevapları MEB Yayınları

• Yoğurt dediğin kaymaklı olur.
• Palan Döken kayak merkezinde kızaklar ile kaydık.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 178 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.

a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?
Cevap: Erkek çocuğun dediklerini daha iyi anladım çünkü Türkçe ifadeler kullanıyordu.

b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.
Cevap:

Teknoloji


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179 Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 180 Cevapları MEB Yayınları

7. ETKİNLİK

Özlü sözleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

İlim kendini bilmektir. (Yunus Emre)

Bilim hayretle başlar. (Aristo)

Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır. (Hacı Bektâş-ı Velî)

Hayatta en gerçek yol gösterici ilimdir. (Atatürk)

Bilim bütün dünyanın malıdır, ulusların sınırlarını tanımaz. (Goethe)

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.