Anasayfa Kitap Cevapları
8 Haziran 2022, 21:09 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210-211-212. Cevapları Gizem Yayıncılık

Meraklıyım Soruyorum Metni Cevapları

8. TEMA: Bilim ve Teknoloji 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 210-211-212. Sayfa Gizem Yayıncılık


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları Gizem Yayınları

1. ETKİNLİK: ÖĞRENMEDEN ÖNCE

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim.

• Siz meraklı bir çocuk musunuz?
Cevap: Genellikle çok soru sorduğum için meraklı derler.

• Merak ettiğiniz konuları öğrenmek için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Bilgisayardan araştırıyorum, büyüklerime soruyorum.



2. ETKİNLİK: DİNLEYELİM

“Meraklıyım Soruyorum” şiirini kurallara uygun şekilde dinleyelim ve dinlerken yazalım
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları Gizem Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Gizem Yayınları

3. ETKİNLİK: KELİME ÇALIŞALIM

“Merak” kelimesinin sözlükteki anlamını önce tahmin edelim, ardından Türkçe Sözlük’ten bularak yazalım. Bu kelimeyi bir cümlede kullanalım.
Cevap:

Merak
Tahminim: öğrenme isteği
Sözlükteki Anlamı: Bir şeyi anlamak, öğrenmek için duyulan istek.
Cümlem: Meraklı çocuk soru sorup duruyordu.


4. ETKİNLİK: ANLAYALIM

Aşağıdaki soruların cevaplarını söyleyelim

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 54-56-57-58. Cevapları Gizem Yayıncılık

1) Sincabın kafasında neler varmış?
Cevap: Sorular varmış.

2) Yanıtlar nerede gizliymiş?
Cevap: Yaprakların arasında gizliymiş.

3) Sincap ne yaparsa kızılmamasını istiyor?
Cevap: Bu ne diye sorunca kızılmamasını istiyor.

4) Sincaba göre kimler akıllı olamaz?
Cevap: Soru sormayan çocuklar akıllı olamaz.


5. ETKİNLİK: SÖZ VARLIĞIM

Aşağıdaki kelimelerden birbirlerine yakın anlamda olanları eşleştirelim.
Cevap:

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 211 Cevapları Gizem Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 212 Cevapları Gizem Yayınları

7. ETKİNLİK: YAZALIM

Merak ettiğimiz konularla ilgili üç tane soru hazırlayalım. Bu soruların cevaplarını araştırarak bulalım ve yazalım
Cevap:

1. Soru: Dünyanın katmanları nelerdir?
Cevap:

⇒ Hava Küre (Atmosfer)
⇒ Su Küre (Hidrosfer)
⇒ Taş Küre (Litosfer)
⇒ Ateş Küre (Pirosfer)
⇒ Ağır Küre (Barisfer)

2. Soru: Biz hangi galaksinin içinde bulunuyoruz?
Cevap: Samanyolu galaksisinde bulunuyoruz.

3. Soru: Komşu gezegenlerimiz hangileridir?
Cevap: Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün.


8. ETKİNLİK: ÖĞRENDİKTEN SONRA

Aşağıdaki soruyu cevaplayalım

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59-60-61. Cevapları Gizem Yayıncılık

• Sizce insanların merakı olmasaydı bu kadar çok buluş yapılabilir miydi? Niçin?
Cevap: Yapılamazdı. İnsanların ihtiyaçlarına göre sorunlar doğar ve bu doğrultuda araştırma yapan insanlar buluşları ortaya çıkarırlar.  Eğer merak edip araştırmasa bu buluşlar ortaya çıkamazdı.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.