Anasayfa Kitap Cevapları
16 Mayıs 2022, 20:39 - Mehmet Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-220-220-221-222-223-224 Cevapları MEB Yayınları

Geceyi Sevmeyen Çocuk Metni Cevapları

7. Tema: Çocuk Dünyası: 3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-220-220-221-222-223-224 Cevapları MEB Yayınları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Uyumak neden önemlidir?
Cevap: İnsanlar gün boyunca çalışır, okula gider veya farklı işlerle uğraşırlar. Bunun sonucunda enerji harcar ve yorulurlar. Güneş Battıktan sonra insanlar evlerine geçer ve gecenin ilerleyen saatlerinde uyurlar. İnsanlar ertesi güe enerji depolamak için uyur ve dinlenirler.

2. Uyumadan önce neler yaparsınız?
Cevap: Uyumadan önce mutlaka dişlerimi fırçalar, Öğretmenimin verdiği ödevleri tamamlar, Anne ve Babama iyi geceler dileklerinde bulunarak yatağıma geçerim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 249-250-251-252-253-254 Cevapları MEB Yayınları

masal: Çocuklara analatılan, Hayali karakterlerden oluşan hikayelere verilen isime masal denir.
uyuyakalmak: İnsan yoruldukları zaman yavaş yavaş gözleri kapanır ve istemsizce bir anda uyuya kalırlar.
yıldız: Geceleri Gök yüzünde parıldayan gök cisimleri.


2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Çocuk neyi hiç sevmiyormuş?
Cevap: Metinde ki Çocuk uyumayı hiç sevmiyor.

2) Annesi geceyi sevdirmek için çocuğa neyi göstermiş?
Cevap: Annesi çocuğuna geceyi sevdirip uyutmak için yıldızları anlatır ve sevdirmeye çalışırmış.

3) Annesine göre çocuğun büyümesi için ne yapması gerekiyormuş?
Cevap: Anne çocuğuna büyümesi için uyumasının gerekli olduğunu söylüyor.

4) Çocuk annesiyle hangi arkadaşlarının yıldızlarına bakmış?
Cevap: Çocuk Annesi ile Emre’nin, Nilay’ın, Ercüment’in, Volkan’ın, Serka’nın yıldızlarına bakmış

5) Uyumadan önce annesi çocuğa ne anlatmış?
Cevap:  Annesi çocuğa uyumadan önce mutlaka masal anlatırmış.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Masal ve Hikaye okumak çocukların kelime Hazinelerini genişletir ve hayal güçlerini geliştirir. Her çocuğun mutlaka haftada 1 -2 tane masal veya hikaye kitabı bitirmesi gerekmektedir.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 25-28-29-30-31. Cevapları Gizem Yayıncılık

4. ETKİNLİK

Kütüphane kayıt formunu, yönergelerine uygun olarak doldurunuz.
Cevap: (Kütüphane kayıt formunu kendinize göre doldurunuz )


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 222 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Verilen kelimenin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi boyayınız.
Cevap:

kelimenin eş anlamlı


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 223 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Verilen atasözlerindeki zıt (karşıt) anlamlı kelimelerin altlarını çiziniz.
Cevap:

zıt (karşıt) anlamlı kelimeler


7. ETKİNLİK

Verilen metindeki boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.

İki kardeş (,) köy yolunda yürüyorlardı (.) Can (,) telaşla sesini yükseltti (.)
(-) Köpekler (!) Çoban köpekleri üzerimize geliyor (,) kaçalım (!)
İki kardeş (,) yakınlarda bulunan bir ağaca çıktılar (.)


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 224 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki görsellerden hareketle kağıdın nasıl elde edildiğini yazınız.
Cevap: Kağıtlar ilk olarak Ağaçların kesilmesi ve keresteler haline getirilmesi ile başlar. Bu keresteler fabrikalara giderek işlenir. Burada bir çok farklı işlem gerçekleştikten sonra kağıdı oluşturur ve paketlenir. Kağıtlar daha sonra satılması için araçlara yüklenip satış noktalarına gönderilirler.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.