Anasayfa
Ara Bul
26 Temmuz 2021, 3:24
Mehmet
Yönetici

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42-44-45-46-47-48-49-50 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42, 43 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50. Cevapları Her Eve Asılması Gereken Çanakkale Menüsü Etkinliği

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 42 Cevapları MEB Yayınları

1. Çanakkale ilimizi haritadan bulunuz.

Cevap : Çanakkale İlimiz Ülkemizin en batı tarafında kalmaktadır. Marmara Bölgesinin Sol alt Kısmında yer almaktadır.

Cevap: Marmara Bölgesinin Güneybatı Bölgesinde bulunur.

2. Çanakkale Savaşı ile ilgili neler biliyorsunuz?

Cevap : Çanakkale 1. Dünya savaşının en kanlı geçtiği cephelerin başında gelmektedir. Teknolojik silahlar ile iman gücünün çarpıştığı bu savaşta Türk askeri büyük bir zafer kazanmıştır. Havada kurşunların çarpıştığı bu savaşta yüz binlerce asker ölmüştür. Canları pahasına Çanakkale boğazını koruyan Türk askerlerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Cevap: Yabancı devletlerin savaş açıp ülkemize girmek istemesi üzerine Türk askerinin seferber olup yurdumuzu düşmanlara karşı korumaya çalıştığı tarihi bir savaştır. Yaklaşık bir yıl süren savaş Türk milletinin zaferi ile sonuçlanmıştır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cephe : Askerlerin korunduğu ve nöbet tuttuğu, uç kısımlara verilen isim.

Stok: Stok bir şeyi saklayıp muhafaza etmektir. Stok yapmak zor anlar için yapılan önemli bir iştir.

Mayın: Yerin altına gizlenerek yerleştirilen bir çeşit bomba.

Cephe: Savaşın yapılmakta olduğu bölgeye verilen isimdir.

Stok: Bir şeyin ilerleyen zamanda veya ihtiyaç durumunda kullanılması amacıyla biriktirilmesidir. yiyecek stoğunun yapılması, askeriyede mermi, silah stoğunun yapılması gibi.

Mayın: Yerin altına konularak bir yeri patlatmak, veya askeri taktik olarak kullanılmakta olan bir araçtır.

2. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

1) Askerler nerede savaşıyordu?
Cevap : Askerler Çanakkale cephesinde savaşıyordu.

Cevap: Çanakkale ilimizde açılan bir çok cephede savaşıyorlardı.

2) Tayın ne demektir?
Cevap : Cephede ki askerlere verilen yemek listesine verilen isim.

Cevap: Askerlerin günlük yemesi gereken menüye verilen isimdir.

3) 18 Ağustos 1917’de askerler sabah ne yemiştir?
Cevap : Bu tarihte askerler, üzüm hoşafı, öğlen bir şey yememiş ve akşam vakti ise sadece ekmek yemişlerdir.

Cevap: Askerler sabah menülerinde üzüm hoşafı yemişlerdir. Üzüm hoşafı şekersiz ve sadedir.

4) Askerlerin günlük ekmek hakkı neden 500 grama indirilmiş?
Cevap : Ülkede bulunan buğday ve un stokları azaldığından dolayı ekmek hakkı 500 Grama azaltıldı.

Cevap: Çünkü un ve buğday stoğunun azalmasından dolayı ekmek ihtiyaçları 500 gr indirilmiştir.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Verilen metinlerin altına türlerini yazınız.

Orhun Kitabeleri: Bilgilendirici Metin
Bir Yolcu: Hikayeci Metin

4. ETKİNLİK

Başarıya ulaşmak için karşılaştığınız zorlukları nasıl aşabilirsiniz?

Cevap : Başarıya ulaşmak için her zaman çok çalışmak ve en önemlisi planlı çalışmak gerekmektedir. Başarının yarısı da inanmaktır. Hayallerimize inanarak çalışmak her zaman bizleri başarıya götürecek olan yol olacaktır.

Cevap: Hayattaki her şeyde zorluk vardır. Başarılı olmak istediğimiz yolda da zorluklarla karşılaştığımızda bunların üstesinden gelmeye çalışarak, sabrederek, çözüm bularak ve pes etmeyerek aşabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Kırmızı renkte verilen kelimelerin eş anlamlılarını bulunuz. Bulduğunuz kelimeyi çevreleyen çiçeği boyayınız.

Cevap :

kelimelerin eş anlamlıları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Zıt anlamlı kelimelerin bulunduğu kutuları belirleyiniz. Belirlediğiniz kutuların üzerindeki harfleri sırasıyla kullanarak şifreyi çözünüz.

Cevap :

Zıt anlamlı kelimeler


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları

b) Noktanın kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.

Cevap :

1- Ahmet dün akşam çok sinirlendi.
2- Dr. Ali birazdan gelir odasına.
3- 25.07.2000 tarihi benim için devrim niteliğindedir.
4. Seyra bu yarışta 1. oldu.

  •  Türk Tarih Kurumu 1931 yılında kurulmuştur.
  •  Yrd. Doç. artık seminer vermeye başladı.
  •  Bu yıl 15. yıl dönümlerini kutlamak için özel bir yere gidecekler.
  • Saat tam 12.00’de her zamanki parkta  görüşelim.
  • İnkılap Cad. Sedef Sok. 23 numaralı adreste oturuyor.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Çanakkale Cephesinde savaşan kahramanlardan Seyit Onbaşı’ya bir mektup yazınız. Yazdığınız mektubu arkadaşlarınıza okuyunuz.

Cevap: Aziz şehidimiz Seyit onbaşı senin sayende düşmanın en önemli savaş gemisi Çanakkale boğazının dibi ile tanıştı. Belki taşıdığınız o yüzlerce kiloluk mermi bir milletin kurtuluşunu ve devletin yok olmasını önledi. Türk gençleri olarak size her şey için minnettarız.

Sevgili Seyit Onbaşı

Çanakkale savaşında göstermiş olduğun hafızalara kazınan üstün cesaret ve buna bağlı olarak sonuçlanan başarın tarihe kaydedildi. Seni minnetle, takdirle, hayranlıkla anıyoruz. İnsan isterse imkansızı başarabileceğini senden gördük. Bunu hayatımda ilke edinerek hedeflerimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Bizlere gösterdiğin örnek davranış için sana teşekkür ederim.

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 50. Sayfa cevapları

9. ETKİNLİK

Kelimeleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 1.Sınıf, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Beşgen, MEB, Koza, Sonuç, İlke, Cem Ofset, GÜN, Dörtel, Sevgi, Yayınları, Ekoyay, Tutku, İpekyolu, Evren, Tuna, SDR Dikey, ATA, Lisans, ADA, Yayıncılık.