Anasayfa Kitap Cevapları
1 Mayıs 2024, 21:31 - Sena Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190. Cevapları KOZA Yayınları

6. Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları Cevapları

6. TEMA Sağlık ve Spor: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188-189-190. Cevapları KOZA Yayıncılık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 188 Cevapları KOZA Yayınları

1-5. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Aşağıdakilerden hangisinin, sağlığı olumsuz yönde etkileyen bir durum sonucu ortaya çıktığı belirtilmemektedir?
Cevap: C

A) Bozukluk
B) Hastalık
C) Huzursuzluk
D) Rahatsızlık


2. Aşağıdakilerden hangisi hastalığı meydana getiren sebepler arasında sayılmamıştır?
Cevap: A

A) Günlük uykumuzu alamamak
B) Mevsim koşullarına uygun giyinmemek
C) Yemeklerden önce ellerimizi yıkamamak
D) Dengeli ve düzgün beslenmemek


3. Sağlığı olumsuz etkileyen durumlar deyince aklınıza neler geliyor?
Cevap: Sağlığı olumsuz etkileyen durumlar deyince aklıma burun akıntısı, yüksek ateş, öksürük, vücut ağrısı geliyor.

Sonraki Ödev:  Özgür Olmak Sizce Neden Önemlidir?

4. Metnin türü nedir?
Cevap: Metnin türü bilgilendiricidir.


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları KOZA Yayınları

5. Metinden alınan aşağıdaki kelimelerin karşısına zıt anlamlılarını yazınız. Yazdığınız kelimeleri birer cümlede kullanınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları KOZA Yayınları


6. Aşağıdaki kelimelerden ünsüz benzeşmesine uğrayanları işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 189 Cevapları KOZA Yayınları1


7. Aşağıdaki cümleleri verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.
Cevap:

Mehmet, Ali’den ––daha–– hızlı koşuyor.
Türkiye’nin ––en–– güzel kayısısı Malatya’da yetişir.
Onun ––daha–– zeki bir çocuk görmedim.
Erdem, Elif’ten ––çok–– çalışıyor.
Babama ––göre–– ben çok daha fazla oyun oynamışım.


8. Aşağıda verilen cümlelerin anlattıkları duyguları boş bırakılan yerlere yazınız.
Cevap:

İnsan bunca saattir bir kere aramaz mı?
→ Sitem.

Artık kalacak bir evi bile yok.
→ Üzülme

Hayatım boyunca onun kadar güzel birini görmedim.
→ Beğenme

Heyecandan kalbi duracaktı.
→ Heyecan

Sonraki Ödev:  Dinlediğiniz Sokak Metninden Hareketle Bilgilendirici Bir Metin Oluşturunuz.

Keşke yanımda okuyacak birkaç kitap getirseydim.
→ Pişmanlık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları KOZA Yayınları

9. Aşağıdaki cümlelerde verilen yay ayraçların içine uygun noktalama işaretlerini yerleştiriniz.
Cevap:

Bir şey söyleyeceğim (:) Hayat her zaman acımasız değildir (.)
Dün (,) öğleye doğru (,) senin dediğin gibi kar yağdı (.)
Biraz daha gidelim (,) dedi (.)
Sevdiği dersler (;) matematik (,) Türkçe (,) din kültürü ve görsel sanatlardır (.)
Benim için üç değer önemlidir (;) Özgürlük (,) adalet (,) sevgi (.)


10. Aşağıdaki kelimeleri köklerine ayırarak yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap