Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mart 2024, 20:48 - Sena Yazdı

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-219-220. Cevapları KOZA Yayınları

7. Tema Ölçme ve Değerlendirme Soruları Cevapları

7. TEMA Bilim ve Teknoloji: 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218-219-220. Cevapları KOZA Yayıncılık


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları KOZA Yayınları

1-6. soruları metne göre cevaplayınız.

1. Metinde Fenton, hangi özelliğiyle öne çıkmaktadır.
Cevap: C) Kararlı olması

A) Sıkılgan olması
B) Heyecanlı olması
C) Kararlı olması
D) Maceraperest olması


2. Fenton’ın annesi ve babası müzede ne iş yapıyorlar?
Cevap: A) Fosil bilimci olarak çalışıyorlar.

A) Fosil bilimci olarak çalışıyorlar.
B) Müzede idari işler yapıyorlar.
C) Müzede güvenlik işlerine bakıyorlar.
D) Müzede rehberlik yapıyorlar.

Sonraki Ödev:  Büyükleri Sevip Saymakla İlgili Bir Şiir Yazınız.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları KOZA Yayınları

3. Fenton yaz günlerini nasıl geçirmeyi planlıyor?
Cevap: D) Müzede resim yaparak

A) Annesi ve babasıyla birlikte çalışarak
B) Müzede dinozor kemiklerini sınıflandırarak
C) Müzede hediyelik eşya tasarlayarak
D) Müzede resim yaparak


4. Metne göre Fenton aşağıdaki kavram çiftlerinden hangisine ilgi duymaktadır?
Cevap: B) Sanat-Bilim

A) Bilim-Spor
B) Sanat-Bilim
C) Tarih-Spor
D) Tarih-Turizm


5. Fenton’ın yerinde siz olsaydınız, böyle bir müzede neler yapmak isterdiniz?
Cevap: Fenton’un yerinde olsaydım onun gibi müzeden çıkmaz sürekli ziyaret eder ve orada vakit geçirerek dinozorlar hakkında bilgi edinirdim.


6. “Karar” kelimesini metinde bulunuz. Kelimenin aşağıdaki anlamlarından hangisinde kullanıldığını işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları KOZA Yayınları


7. Aşağıda verilen kelimelerden türemiş olanların başındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları KOZA Yayınları1


5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları KOZA Yayınları

8. Cümlelerdeki noktalı yerleri aşağıda verilen kelimelerden uygun olanla tamamlayınız.
Cevap:

––Güvenli–– olmayan sitelerden resim, video, dosya veya program indirmemeliyiz.
––Gov–– uzantısı genel ağ sitesinin devlet kurumlarına ait olduğunu gösterir.
––edu–– uzantısı genel ağ sitesinin üniversitelere ait olduğunu gösterir.

Sonraki Ödev:  Fedakârlık Konusunda Bir Hikâye Yazınız

9. Aşağıdaki resimlere uygun deyimler yazınız. Bu deyimlerin anlamlarını altlarına yazınız.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2023
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap