Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 10:49 - Zülal Güneş Yazdı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135-136-137. Cevapları MEB Yayınları

Dede Korkut Metni Cevapları

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133-134-135-136-137. Cevapları MEB Yayınları

Dede Korkut Metni Cevapları


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Milli kültürümüzü anlatan hangi çizgi filmleri izlediniz?
Cevap: Dede korkut hikayeleri, keloğlan, Nasrettin hoca gibi çizgi filmleri izledim.


2. Büyüklerinizden dinlediğiniz bir hikayeyi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Basat’ın Tepe Gözü Öldürmesi

Basat Uruz Bey’in göç ettikleri sırada düşürülen ve bir aslan tarafından büyütülen oğludur. Oğuzların çobanı bir peri kızı ile çiftleşir ve peri kızı bunun acısının çıkarmak için Çobandan olan Tepegözü Oğuzların içine salar. Tepegöz çocukları, adamları yiyerek öldürür. Basat Tepegöz ile savaşır ve Önce gözlerini yok eder sonrada öldürür.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262-263 Cevapları MEB Yayınları

Akçe: Eskiden gümüş paraya verilen addır.
Heybe: İçine eşya koymaya yarayan iki gözlü olan torba.
Oba: Göçebe olarak yaşayan topluluğun konakladığı yer.


2. ETKİNLİK

Soruları izlediğiniz çizgi filme göre cevaplayınız.
1) Dede Korkut çocuklardan ne bulmalarını istemiştir?
Cevap: Çocuklardan çiçek bulmalarını istemiş.


2) Çocuklara kim engel olmak istemiştir?
Cevap: çocuklara Deli Dumrul engel olmak istemiştir.


3) Kartal çocuklara nerede saldırmıştır?
Cevap: Kartal çocuklara kayalıklara tırmanırken saldırmıştır.


4) Çocuklar, düşmek üzere olan Deli Dumrul’a nasıl davranmıştır?
Cevap: Çocuklar düşmek uzan deli Dumrul’u yukarıya çekerek hayatını kurtarmışlardır.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 134 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz çizgi filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Filmin Konusu: Çocuklar çiçek bulmaya gitmeleri ve Deli Dumrul’un buna engel olmak istemesi
Filmin Ana Fikri: Kötülük görseniz bile iyilikten vazgeçmeyin.


4. ETKİNLİK

İzlediğiniz çizgi filmde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.
Cevap: Çizgi film den anladığım insanlar kötülük yapsa bile bizler iyilik yapmaktan vazgeçmemeliyiz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 135 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

İzlediğiniz filmdeki karakterlerin beden dillerine dikkat ederek verdikleri mesajı yazınız.
Örnek: Dede Korkut’un sakalını tutup sıvazlaması: Dede Korkut’un düşündüğünü ifade etmektedir.

Cevap: Kartalın Çocuklara saldırması: Yavrularını korumak için yaptığını gösterir.


6. ETKİNLİK

Siz çocukların yerinde olsanız Deli Dumrul’a yardım eder miydiniz? Neden?
Cevap: Evet ederdim. Çünkü Kötülük görsek bile biz iyilikten vazgeçmemeliyiz.

Sonraki Ödev:  3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59-60-61. Cevapları Gizem Yayıncılık

7. ETKİNLİK

Büyük harflerin doğru yazıldığı cümlelerin başına “D”, yanlış yazılanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) Türkiye’nin başkenti ankara’dır.
(D) TRT ilk televizyon kanalımızdır.
(Y) Dedem izmir’de yaşıyor.
(Y) devlet su işleri müdürlüğü yeni bir baraj yapıyor.
(D) Gazi İlkokulunda öğrenciyim.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 136 Cevapları MEB Yayınları

8. ETKİNLİK

Görselleri inceleyerek yardımlaşmayla ilgili duygu ve düşüncelerinizi anlatan bir hikaye yazınız.
Cevap: Yardımlaşmak

Okulda bir sınıf etkinliği düzenlenecektir. Hep beraber oturup görev dağılımı yaptık. Bazı arkadaşlarımız sınıfa getirilecek süslemeleri asmak ile görevli olacaktı, Bazı arkadaşlarımız yiyeceklerin düzeni ve dağıtımından görevli olacaktı. Bazı arkadaşlarımız ise Müzik ve oyun hazırlama görevini üstlendi. İşte o gün gelip çatmıştı. Sınıfta her şeyi ayarlamaya başladık. Sınıf süslemeleri, yiyecekler, gösteriler. Gösteri yapacak arkadaşımızdan biri ayağını burktuğu için gösteri sergileyemeyecekti. Bende onun yerine dansı hızlı bir şekilde öğrenip gösteri sergileyen arkadaşlarıma yardımcı oldum. Bu günü böylece güzelce bitirdik. Yardımlaşmanın önemini bir kez daha çok iyi anladım.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 137 Cevapları MEB Yayınları

9. ETKİNLİK

Atasözlerini özenli ve okunaklı şekilde yazınız.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.