Anasayfa Kitap Cevapları
20 Eylül 2022, 0:09 - Zülal Güneş Yazdı

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 40-41-44-45-46-47-48-49 Cevapları MEB Yayınları

Başlayalım O, Mustafa Kemal’di Cevapları

2. TEMA: Milli Mücadele ve Atatürk 4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 40-41-42-43-44-45-46-47-48-49 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları

Mustafa Kemal ATÂTÜRK’e ait bazı özellikler verilmiştir. Verilen özellikleri, uygun görsellerle örnekteki gibi eşleştiriniz.

1. Halkıyla iç içedir.
2. Tarımı geliştirmek için çalışmalar yapmıştır.
3. İyi bir askerdir.
4. Başarılı bir devlet adamıdır.
5. Çocukları sever.
6. Çok okur.
7. Eğitime önem verir.

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 40 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 41 Cevapları MEB Yayınları

Aşağıdaki haritada Mustafa Kemalin Milli Mücadeleci başlatmak için İstanbul’dan ayrılışı sonrasında gittiği şehirler ve bu şehirlere ulaştığı tarihler verilmiştir. Haritadaki bilgilerden hareketle sorulan cevaplayınız.

1. Mustafa Kemal, İstanbul’dan ayrıldıktan sonra ilk olarak hangi şehre gitmiştir?
Cevap: Samsun

2. 4 Temmuz 1919’da Mustafa Kemal’le görüşmek isteyen bir kişi hangi şehre gitmiştir?
Cevap: Erzurum

3. Mustafa Kemal’in Amasya’dan önce ve sonra gittiği şehirler hangileridir?
Cevap: Samsun ve Erzurum

4. Mustafa Kemal’le 28 Aralık 1919’da karşılaşan bir kişi hangi şehirde olabilir?
Cevap: Ankara

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138-140-141-142-143-144-145. Cevapları MEB Yayınları

O, Mustafa Kemal’di Cevapları

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 44 Cevapları MEB Yayınları

1.ETKİNLİK

Destan

Tahminim: Yaşanmış hikaye
Sözlük anlamı: Tarihte gerçekleşmiş olayların hikayeleştirilerek olağanüstü ögelerin eklenerek eski bir yazı türü.
Cümlem:  Dedem torunlarına her defasında yeni bir destan anlatıyordu.

Derya

Tahminim: Büyük
Sözlük anlamı: Deniz
Cümlem: Haberde yeni Türk gemilerinin derya ile buluştuğu söylendi.

Dümen

Tahminim: Direksiyon
Sözlük anlamı: Hava ve deniz taşıtlarında taşıta yön vermek amacı ile kullanılan parça.
Cümlem: Kaptan gemiye binerek dümenin başına geçti.

Çağlayan

Tahminim: Hızlı akan su
Sözlük anlamı: Akarsuyun çok yüksek bir noktadan döküldüğü yer.
Cümlem: Çağlayan şırıl şırıl akıyordu.


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 45 Cevapları MEB Yayınları

2. ETKİNLİK

Soruları “O, Mustafa Kemal’di” şiirinden hareketle cevaplayınız.

1. Şiirde nelerin eksikliğinden bahsediliyor?
Cevap: Şiirde; ordu, para, aş ve silahın eksikliğinden bahsedilmektedir.

2. Atatürk eksik olduğu söylenenler için ne cevap veriyordu?
Cevap: Atatürk, eksik olanların bulunacağını söylemektedir.

3. Şiirde hangi illerimizin adı geçiyor?
Cevap: Şiirde; Edirne, Kars, Samsun, Ardahan, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Sivas,
Erzurum, Amasya illerimizin adı geçmektedir.

4. Şiirde, Atatürk’ün hangi sözü yer alıyor?
Cevap: Şiirde, Atatürk’ün ‘’ İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri…’’ sözü geçmektedir.

5. Şiirde, Atatürk’ün hangi özellikleri anlatılıyor?
Cevap: Şiirde, Atatürk’ün sönmüş ışıklardan sızan bir ışık eli kalem tutan, eli
barış eli özgürlük kokan, Çanakkale’de destanlar yazan bir lider olduğu
anlatılmaktadır.


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

O, Mustafa Kemal’di” şiirinden alınan bölümde boş bırakılan yerleri şiire göre tamamlayınız. Bu kelimelerin zıt anlamlılarını kutulara yazınız.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 46 Cevapları MEB Yayınları


Aşağıdaki tabloda verilen zıt anlamlı kelimeleri örnekteki gibi aynı renge boyayınız.
Cevap:

zıt anlamlı kelimeler


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 47 Cevapları MEB Yayınları

4. ETKİNLİK

Krokiyi inceleyiniz. Haritadaki bazı sokak ve cadde adlan birleştirildiğinde Atatürk’ün bir sözü oluşmaktadır. Bu sözü bularak yazınız.

Cevap: Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir.


Görseldeki evin kendi eviniz olduğunu düşünerek evinizin etrafında bulunan sokaklara Atatürk ile ilgili anlamlı bir cümle oluşturacak şekilde isim veriniz.
Cevap: Atam izindeyiz.


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki hikayeyi okuyarak devamını yazınız. Hikayenin içeriğine uygun başlık belirleyiniz. Daha sonra arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 48 Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 49 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerden hareketle bir hikaye yazınız. Hikayenizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

Yardım Konvoyu

Büyük Taarruz zamanında Mustafa Kemal Paşa öncülüğündeki ordular batıya doğru düşmanı püskürtmek için her geçen gün çabalıyor. Bu mücadele sırasında ordunun erzak ve mühimmat ihtiyacını karşılamak üzere Anadolu’da yardım konvoyları gelmekteydi. Ahmet Ali yardım edenlerden birisiydi. Ahmet Ali’nin babası 10 yılı aşkın süredir savaşmaktaydı.

Ahmet Ali yardım konvoylarıyla cepheye kadar hiç yorulmadan yol aldı. Ahmet Ali burada askerlere elinden geldiğince yardım etmeye başladı. Ahmet Ali 10 yıldan beri görüşmediği babasıyla karşılaşmış ve kendide cepheye katılarak omuz omuza savaşmışlardır.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.