Anasayfa
1 Kasım 2021, 19:08

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124-125-126-127 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 124, 125, 126, 127. Sayfa MEB Yayınları Bilim İnsanı Nasıl Olunur?

4. Tema: Bilim ve Teknoloji: Bilim İnsanı Nasıl Olunur?

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 124 Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1. Bilim insanı nasıl olunur?
Cevap:  Bilim insanı olmak için bilgi birikimine ihtiyaç vardır. Sabırlı, çalışkan, azimli olması gerekir.

Soru: 2.“Hatalarımızdan ders almayı öğrenmeliyiz.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Yaptığımız yanlışları bir daha tekrarlamamalıyız.


1. ETKİNLİK

Soru: Metni dinlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: Annesinin bilim insanına küçük yaşında süt şişesini dökmesine tepkisi.


2. ETKİNLİK

Soru: Dinlediğiniz metni ana hatlarıyla anlatınız.
Cevap: Bir gazete muhabiri tıp alnında çalışmalar yapan bir bilim insanına kendisini diğer insanlardan ayıran özelliğin ne olduğunu sormuştur. Bilim insanı buna 2yaşında annesi ile yaşadığı anıyı anlatmıştır. Sütü döken çocuğa annesi kızmak yerine hoş karşılamış ve bu tür şeylerde kendi temizlemesi gerektiğini anlatmıştır. Beraber temizledikten sonra annesi çocukla beraber dışarıya çıkmış. Annesi şişeye su doldurmuş ve iki eliyle taşımasını söylemiştir. Bilim insanı bu sayede yapılan hatalardan korkmamalı ve hatalardan ders çıkarmayı öğrenmiştir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

Soru: Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

muhabir

Tahminim: haberleri sunan kişi.
Anlamı: Haber ajansında çalışan haber toplayan kişi.
Cümlem: Muhabir haber peşinde koşuyordu.


röportaj

Tahminim: Önemli  bir kişi ile veya önemli olaylar hakkında yapılan konuşma.
Anlamı: Bir kişiye olay hakkında muhabirlerin soru yöneltmesi ve cevaplanması.
Cümlem:  Sokakta hayvan sevgisi hakkında röportaj yaptık.


deneyim

Tahminim: Bir iş üzerine elde edilen tecrübe
Anlamı: İş üzerine kazanılan başarı yetenek.
Cümlem: Mülakatta işe girmek için önceden bir deneyimi olup olunmadığı soruldu.


fırsat

Tahminim: Bir olayı kendi isteğine çevirmesi
Anlamı:  Bir kişinin bir olay karşısında kendi lehine kazanması.
Cümlem:  Yaşadığı olayı fırsata çevirdi.


4. ETKİNLİK

Soruları metne göre cevaplayınız.

Soru: 1. Gazete muhabiri, bilim insanına ne sormuş?
Cevap:  Diğer insanlardan farklı olan yapısının ne olduğunu sormuştur.

Soru: 2. Bilim insanı, çocukken buzdolabından neyi almak istemiş?
Cevap: Sütü almak istemiştir.

Soru: 3. Süt şişesinin kırılması olayında annesi nasıl bir tepki vermiş?
Cevap: Ne kadar güzel bir hata yaptığını söylemiş ve bu kadar büyük süt gölü görmediğini söylemiştir.

Soru: 4. Dökülen sütü temizleme işini kimler yapmış?
Cevap: Annesi ve bilim insanı yapmıştır.

Soru: 5. Küçük çocuk, süt şişesi taşımayı nasıl öğrenmiş?
Cevap: Şişeyi boğazında iki eli ile taşıyarak öğrenmiştir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları MEB Yayınları

5. ETKİNLİK

Soru: Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Konu: Bir bilim insanın onu bilim insanı yapmaya teşvik eden olayı anlatmaktadır.
Ana Fikir: Hata yaparak doğru yolu buluruz.


6. ETKİNLİK

Soru: Metnin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap:

Süt Şişesinden Bilim İnsanı
Hataların Başarısı


7. ETKİNLİK

Soru: Metinde işaret edilen problem nedir? Siz bu probleme nasıl bir çözüm önerirsiniz?
Cevap: Süt şişesinden süt dökülmesi. Buna çözümüm annesi gibi olurdu. Beraber temizlerdim.


8. ETKİNLİK

Soru: Yaptığınız hatalardan hangi dersleri aldınız? Bu davranış sizde ne gibi değişiklikler oluşturdu? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Kitap okuma saatimde kitabımı okumadığım için okumamı çok geliştiremedim. Bundan dolayı arkadaşlarımdan geri kaldım. Bundan ders çıkararak daha çok kitap okumaya başladım.


9. ETKİNLİK

Soru: Metinde yay ayraç ( ) içlerine uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 126 Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 127 Cevapları MEB Yayınları

10. ETKİNLİK

Soruları web sitesine göre cevaplayınız.

Soru: 1. Bu web sitesinin hedef kitlesi kimlerdir?
Cevap: Hedef kitlesi çocuklardır.

Soru: 2. Bu web sitesinin hazırlanma amacı nedir?
Cevap: Çocuklara ülkemiz, kurallar ve insanlar hakkında bilgiler vermektedir.


11. ETKİNLİK

Şiiri kendi yazı stilinize göre yazınız. Şiirinizi görsellerle zenginleştirebilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.