Anasayfa Kitap Cevapları
29 Nisan 2022, 14:40 - Sena Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190-191-192-193. Cevapları MEB Yayınları

Şiir Şiir Türkiye Dinleme İzleme Metni Cevapları

6. TEMA: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 190-191-192-193. Sayfa MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları MEB Yayınları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir yeri gezerek görerek tanıyıp öğrenmek ile kitaplardan öğrenmek arasında fark nedir?
Cevap: Bir yeri gezerek daha iyi öğrenebiliriz. Çünkü kitaplarda o yerin her ayrıntısı anlatılmayabiliyor. Gezerek görmek hafızada daha kalıcı olur.


2. Yaşadığınız yerin tarihi ve doğal güzellikleri hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Yaşadığım yerde Damlataş Mağarası, Asi Nehri, Musa Ağacı, Samandağ Sahili, Erzin İçmeleri ve Kaplıcaları, Harbiye Şelaleleri, Soğukoluk (Güzelyayla) Yaylası ve Sarıseki Kanyonu ve Mağarası gibi doğal güzellikleri bulunur.


1. ETKİNLİK

Şiir Şiir Türkiye Cevapları

Görsellerden hareketle izleyeceğiniz filmin konusunu tahmin ediniz.
Cevap: Görsellere göre Türkiye’deki gezilip görülmesi gereken tarihi yerler anlatılmaktadır.


2. ETKİNLİK

Filmi izlerken hoşunuza giden cümleleri not alınız.
Cevap: “Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah’ım.”


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 191 Cevapları MEB Yayınları

3. ETKİNLİK

a. Film kimler için hazırlanmıştır?
Cevap: Film ülkemiz insanları için hazırlanmıştır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 111-112-113-114-115. Cevapları Özgün Yayınları

b. Film hangi amaçla hazırlanmıştır?
Cevap: Film ülkemizin değerini anlamak için hazırlanmıştır.


4. ETKİNLİK

Filmin içeriğine uygun farklı başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Bizim Türkiye’miz


5. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip tahminlerinizin doğruluğunu sözlükten kontrol ediniz. Kelimelerle birer cümle kurunuz. Kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

TÜRKÜ
Tahminim: Şarkı türü.
Anlamı: Yazanı ve besteleyeni bilinmeyen, halk şiiri biçiminde olan şrkı.
Cümlem: Türküler derdime deva gibi.

MEMLEKET
Tahminim: Doğduğumuz yer.
Anlamı: Ülke, yurt
Cümlem: Memleketimi çok özlemişim.

YAYLA
Tahminim: Dağlık, geniş yer.
Anlamı: Düzlük, deniz düzeyinden yüksek yer.
Cümlem: Bu yaz yaylalarımız çok serin.

ŞAFAK
Tahminim: Sabah vakti.
Anlamı: Güneş doğmadan önce beliren ışık.
Cümlem: Şafak sökmeden yetişiriz.

ZILGIT
Tahminim: Ağızla ses çıkarmak.
Anlamı: Dili ağız içinde oynatarak ses çıkarmak.
Cümlem: Düğünde herkes zılgıt çaldı.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları MEB Yayınları

6. ETKİNLİK

Soruları filme göre cevaplayınız.

1. Şair, şiirinde vatanına nasıl hitap ediyor?
Cevap: Şair, şiirinde vatanını överek ‘sen’ olarak hitap ediyor.


2. Şair, şiirinde vatanı neye benzetmiştir?
Cevap: Şairi, şiirinde vatanı ekmeğe, dört nala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı benzetmesini yapmıştır.


3. Şair, “Benim yüreğimde boylu boyunca memleketim var.” sözüyle ne demek istemiştir?
Cevap: Şair bu sözüyle memleketine olan sevgisinin çok büyük olduğunu söylemek istemiştir.


4. Filmde hangi gelenek ve göreneklerimiz tanıtılmaktadır?
Cevap: Filmde zılgıt, düğünlerimiz, ezanlarımız, kahve, imece, konukseverlik ve  ateşten atlama geleneğimiz tanıtılmaktadır.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 251-252-253-254-255-256 Cevapları MEB Yayınları

5. Filmde hangi ata sporumuz tanıtılmıştır?
Cevap: Filmde cirit sporumuz tanıtılmıştır.


6. Filmde hangi şehirler geçiyor?
Cevap: Filmde  İstanbul, Kars, Mardin, Edirne, Şanlıurfa ve Gaziantep geçmektedir.


7. ETKİNLİK

Filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Cevap:

Filmin Konusu: Türkiye’nin güzellikleri ve sahip olduğu değerler.
Filmin Ana fikrini: Memleketimiz her alanıyla muhteşem bir şehirdir.


8. ETKİNLİK

Filmle ilgili görüşlerinizi ifade ediniz.
Cevap: Filmde ülkemizin güzellikleri gelenekleri çok iyi şekilde anlatılmış.


9. ETKİNLİK

Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlı mı?
Cevap: Filmde görüntüler ve şiir birbiriyle tutarlıdır. Anlattığı her konuyla birlikte resimde gösterilmektedir.


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193 Cevapları MEB Yayınları

10. ETKİNLİK

Türkiye’nin tanıtımıyla ilgili filmi izlediniz. Siz de tanıtmak istediğiniz yerle ilgili sunumunuzu yazınız.
Cevap:

BALIKLI GÖL
Balıklı göl Şanlıurfa’nın şehir merkezinin güneybatısında yer almaktadır. İnanılışa göre İbrahim peygamberin ateşe atılması ile yanan odunların balığa dönüşmesi ile oluşmuştur. 3-5 metre derinliğinde, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Gölde sazan türü balıklar bulunmaktadır ve bu balıklar yenmez.


11. ETKİNLİK

Cümlelerde koyu yazılı kelimelerin Türkçe karşılıklarını yazınız.
Cevap:

Bay Bay: Görüşürüz, güle güle.
Mersi: Teşekkür ederim, sağ ol.


GELECEK DERSE HAZIRLIK

Prospektüs nedir? Bilgi edininiz.
Cevap: Prospektüs bir ürünün  yanında verilen tanıtım yada kullanım kılavuzudur.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.