Anasayfa Kitap Cevapları
4 Ekim 2022, 21:53 - Zulal2 Yazdı

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40-41. Cevapları MEB Yayınları

1.Tema Sonu Değerlendirme Soruları Cevapları

1.Tema Okuma Kültürü: 4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 39-40-41. Cevapları MEB Yayınları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 39 Ders Kitabı Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

(1, 2, 3, 4, 5 ve 6. soruları metne göre cevaplayınız.)

1. Okumak nedir?
Cevap: Tutkulu bir eylemdir

2. Öykü sizinle ne zaman bağ kurar?
Cevap: Tüm bedeninizle, ruhunuzla, hislerinizle okursanız bağ kurar.

3. Öyküyü nasıl okumalıyız?
Cevap: Hislerimizle, ruhumuzla

4. Metinle ilgili iki soru yazıp cevaplayınız.
Cevap:  Metne göre gitmek kelimesini nasıl ifade edebilirsiniz?

Uzaklaşmak ,ayrılmak

Metne göre yazıyı ne zenginleştirir?
Cevap:  Sözcükleri etkin kullanmak

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 138-140-141-142-143-144-145. Cevapları MEB Yayınları

5. Metne uygun başlıklar belirleyiniz.
Cevap: Tutkulu okumak

6. Metnin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.
Konusu: Okurken nasıl etkili okuyabileceğimizden bahsedilmiş
Ana fikri: Okumak tutkulu bir eylemdir


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları

7. a. Noktayı uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: Koşu yarışında 1.geldim.

11.03.2009 tarihinde Denizli´de doğdum.

Prof.Dr.Gazi Yaşargil epilepsi ve beyin tümörünü kendi bulduğu yöntemlerle tedavi etmiştir.

Dersimiz 08.50´de başlıyor.


b. Virgülü uygun yerlerde kullanınız.
Cevap: Kitapçı, adamı çağırdı.

Kütüphanelerde kurslar,yarışmalar,

etkinlikler de düzenlenir.

Sınıfa masa , sıra, dolap, getirildi.


8. Sembollerin anlamlarını yazınız.
Cevap: ilk sembol=7 yaş üzeri 2.sembol= 18 yaş üzeri 3.sembol=Genel izleyici


9. Sesteş (eş sesli) kelimeleri farklı anlamlarıyla birer cümlede kullanınız.
Cevap:
BAĞ= Akrabalarımızla bağımızı koparmadık.

Yazın bağa üzüm toplamak için teyzemlere gittim.

DİK= Yanan ağaçların yerine fidanlar dikildi.

Caminin yolları dik olduğu için çok zorlanıyordu.

Sonraki Ödev:  “Dostluk” ile ilgili söylenmiş atasözlerimizi araştırınız.

EK= Saksıya aloevera bitkisi ekti.

Gereken bilgiler ekte verilmiştir.


10. Paragrafları ait olduğu bölümle eşleştiriniz.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları


4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları

11. “Konuşan Kitap” metni ile aşağıdaki metni tür bakımından karşılaştırınız.
Cevap: Konuşan kitap=Bilgilendirici metin

Kitap=Şiir

12. Cümlelerde yer alan gerçek ifadelerin başına “G”, hayal ürünü ifadelerin başına “H” yazınız.
Cevap:

4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 41 Ders Kitabı Cevapları


13. Kelimelerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?
Cevap: D. kitap


14. Grafik bir okulda düzenlenen müzik kurslarının ders saatlerini gösteriyor. Buna göre en fazla tercih edilen iki kurs hangileridir?
Cevap: C. keman saz

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.