Anasayfa Kitap Cevapları
7 Mart 2022, 18:52 - Sena Yazdı

4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235-236-237. Cevapları Sevgi Yayınları

6. Ünite Sonu Değerlendirme Soruları Etkinlik Cevapları


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sevgi Yayınları

1. Aşağıdaki şekillerin çevre uzunluklarını ve alanlarını noktalı yerlere yazınız. 
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sevgi Yayınları


2. Yandaki dikdörtgenin alanı kaç birim karedir? 
Cevap: D. 36


3. Yandaki dikdörtgenin çevresinin uzunluğu kaç birimdir?
Cevap: B. 26


4. Aşağıdaki noktalı kâğıtta verilen şekil ile aynı çevre uzunluğuna sahip farklı iki şekil oluşturunuz. 
Cevap:
4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 235 Cevapları Sevgi Yayınları


5. Noktalı kâğıda çizilen ve çevre uzunluğu 36 birim olan bir dikdörtgenin uzun kenarı en çok kaç birim olabilir? 
Cevap: C. 17


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 236 Cevapları Sevgi Yayınları

Soru: 6. Bir kenarının uzunluğu 24 cm olan kare biçimindeki karton, ardışık iki köşesi çakıştırılarak ikiye katlanıyor. Katlanan karton kat çizgisinden kesiliyor. Elde edilen parçalardan birinin çevresinin uzunluğu kaç santimetre olur?
Cevap:
24 ÷ 2 = 12
12 x 2 = 24
24 x 2 = 48
48 + 24 = 72


7. Bir dikdörtgen ile bir karenin çevre uzunlukları eşittir. Dikdörtgenin uzun kenarı 16 cm, kısa kenarı 12 cm uzunluğundadır. Karenin bir kenarının uzunluğu kaç santimetredir? 
Cevap:
16 x 2 = 32
12 x 2 = 24
24 + 32 = 56
56 ÷ 4 = 14 cm.

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-225-227. Cevapları MEB Yayınları

8. Çevre uzunlukları altmışar santimetre olan iki kare birer kenarı çakıştırılarak yeni bir şekil elde ediliyor. Bu şeklin çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:
60 ÷ 4 = 15
60 + 60 = 120
15 x 2 = 30
120 – 30 = 90 cm.

 


9. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız. 
Cevap:

 

(D) Yarım kilogram 500 gramdır.
(Y) Çeyrek kilogram 200 gramdır.
(D) 1 tane 1 kg ve 2 tane 100 g’dan oluşan kütleyi 1 kg 200 g biçiminde gösteririz.
(D) Bir uçağın kütlesini ton birimi ile ifade ederiz.
(Y) 1 g = 100 mg’dır.


10. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız.
Cevap:

7 kg = __7000__ g
22 000 mg = __22__  g
12 t = __12 000__ kg
14 000 kg = __14__ t
3 g = __3 000__ mg
52 000 g = __52__ kg


11. Aşağıdaki mesleklerin hangisinde miligram birimi kullanılır? 
Cevap: B. Eczacılık


4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 237 Cevapları Sevgi Yayınları

12. Bir tırda 48 t çimento vardı. Çimentonun 3/8’ü bir inşaata boşaltıldı. Tırda kaç kilogram çimento kalmıştır? 
Cevap: D. 30 000
48 ton→ 48 000 kg
48 000 ÷ 8 = 6 000
6 000 x 3 = 18 000
48 000 – 18 000 = 30 000

Sonraki Ödev:  4. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 192-193-195. Cevapları Sevgi Yayınları

13. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C. 1 L = 100 ml’dir.


14. Aşağıdaki noktalı yerlere uygun sayıları yazınız. 
Cevap:

15 L = __15 000__ mL
8 000 mL = __8__ L


15. Bir bardaktaki suyun miktarı ile ilgili aşağıdaki tahminlerden hangisi ölçme sonucuna yakın olur? 
Cevap: B. 200 ml


16. Bir sürahide 2 L su vardı. Bu sürahiden her biri 200 mL su alan 6 bardak su ile dolduruluyor. Sürahide kalan suyun miktarı kaç mililitredir? 
Cevap: D. 800
2 L→ 2000 ml.
200 x 6 = 1200 ml
2000 – 1200 = 800 ml


17. Şule Hanım, 6 L sütün 3 L 500 mL’si ile yoğurt yaptı. Geriye kalan sütü de sütlaç yapımında kullandı. Sütlaç yapımında kullanılan süt kaç mililitredir?
Cevap: B. 2 500
6 L→ 6000 ml
3L→ 3000 ml
6000 – 3500 = 2500 ml


18. 5 L yoğurda 4 L su katılarak ayran yapıldı. 36 L ayran elde etmek için kaç litre yoğurt gereklidir?
Cevap: C. 20

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.