Anasayfa Kitap Cevapları
4 Temmuz 2022, 3:00 - Zülal Güneş Yazdı

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80-81-82-83. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

3. Ünite Değerlendirme Soruları Cevapları

3. ÜNİTE: BASINÇ 8. Sınıf  Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 80-81-82-83. Sayfa Adım Adım Yayıncılık


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

A. Aşağıda verilen maddeler özdeş küplerle oluşturulmuştur. Bu maddelerin ters çevrilmesi durumunda yere yaptıkları basınçların nasıl değişeceğini sebepleriyle birlikte noktalı yerlere yazınız.
Cevap:

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


B. Bir bardak suya aşağıdaki işlemler uygulanıyor. Her işlem sonucunda sıvı basıncının nasıl değişeceğini noktalı yerlere yazınız
Cevap:

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 80 Cevapları Adım Adım Yayıncılık


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Derinlere inildikçe baraj duvarlarının kalınlığı artar. Barajların bu şekilde yapılmasının sebebi nedir?
Cevap: Derinlikte daha çok basınç olduğu için kalınlıkları daha fazladır. Basıncın duvarı kırmasını önlemek için kalın yapılır.


2. Aylin, karlı bir zeminde tek ayağı üzerinde dururken mi yoksa iki ayağı üzerinde dururken mi daha fazla batar? Neden?
Cevap: Tek ayağı üzerinde dururken daha fazla batar çünkü ağırlık tek bir yerde toplanacaktır.

Sonraki Ödev:  8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 42-46. Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 81 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

Ç. Aşağıdaki soruları cevaplayınız

1. • Hidrolik fren sistemleri
• Dişçi koltukları
• Araç kaldırma liftleri
• İtfaiyeci merdivenleri
Yukarıda verilenlerden kaç tanesi Pascal prensibinden yararlanılarak geliştirilmiştir?

Cevap: A


2. Şekildeki kap, yarısına kadar su ile doludur. Kaptaki suyun tabana yaptığı basınçla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D


3. Aşağıdaki durumların hangisinde amaç, cismin temas ettiği yüzeye yaptığı basıncı artırmaktır?
Cevap: B


4. Yandaki görselde verilen saksının yere yaptığı basıncı azaltmak
için;
I. Çiçeği sulamak,
II. Saksıya toprak koymak,
III. Saksıdan toprak almak
uygulamalarından hangisi veya hangileri yapılabilir?

Cevap: B


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 82 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

5. Bir öğrenci “Cismin yere yaptığı basınç, yere temas ettiği yüzey alanıyla ters orantılıdır.” hipotezini ispatlamak istiyor. Öğrenci bu amaçla aşağıdaki şekilde ağırlıkları verilen özdeş tuğlaları kumlu zeminin üzerine koyuyor ve tuğlaların kumda bıraktığı izlerin derinliklerini ölçüyor. Öğrenci hangi tuğlaların derinliklerini karşılaştırdığında amacına ulaşabilir?
Cevap: A


6. Yandaki şekilde verilen kap yarısına kadar suyla doludur. Kabın tabanındaki musluk tamamen dolu kabı 16 dk.da boşaltmakta, duvara sabitlenmiş musluk ise boş kabı 10 dk.da doldurmaktadır. Her iki musluk aynı anda açılıyor. Buna göre kabın tabanına etki eden sıvı basıncıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur.
Cevap: D


7. Bir sıvının kabın tabanına yaptığı basınç;
I. Kabın şekli,
II. Sıvının yoğunluğu,
III. Sıvının derinliği,
IV. Kabın taban alanı
değişkenlerinden hangilerine bağlıdır?

Cevap: C


8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83 Cevapları Adım Adım Yayıncılık

8. Bir öğrenci önce tek ayağı üzerinde, sonra iki ayağı üzerinde duruyor. Öğrencinin bu iki durumda yere yaptığı basınçla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
Cevap: C


9. Açık hava basıncıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D


10. Yandaki şekilde verilen dalgıç, denizde bulunduğu konumdan farklı yönlere hareket edebiliyor. Dalgıç hangi rakamlarla belirtilen yönlerde hareket ettiğinde üzerine etki eden sıvı basıncı azalır?
Cevap: A


11. Yukarıdaki şekilde verilen kaplarda belirtilen yüksekliklerde K, L ve M sıvıları bulunmaktadır. Sıvıların kap tabanlarına yaptığı basınçlar arasındaki ilişki M > L > K şeklindedir. Buna göre sıvıların yoğunlukları arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?
Cevap: C

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.