Anasayfa Kitap Cevapları
9 Aralık 2022, 1:46 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136-139. Cevapları KOZA Yayınları

Cebirsel İfadeleri Yazma ve Değerlerini Hesaplama Cevapları

4. Ünite: Cebir / Cebirsel İfadeler 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 136-137-138-139. Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Yukarıdaki geometrik şekillerin kenar uzunlukları harflerle gösterilmiştir. Bunlardan kare ile düzgün altıgenin çevre uzunlukları harflerle ifade edilmiştir. Üçgenin çevre uzunluğunu 3a biçiminde ifade edip edemeyeceğinizi söyleyiniz.
Cevap: Her kenarı eşit olduğu için 3 kenarı olduğu için 3a şeklinde ifade edebiliriz.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Uygulama Basamakları

A bölümünde yazan sözel ifadelere uygun cebirsel ifadeleri yazınız
Cevap:

Bir sayının 8 katının 6 fazlası: ….8x + 6….
Bir sayının yarısının 3 eksiği: …..x/3 – 3……

 B bölümünde yazan cebirsel ifadelere uygun birer sözel ifade yazınız.
Cevap:

6x – 5: …..Bir sayının 6 katının 5 eksiği…….
3x/2: ………bir sayının 3 katının yarısı…………….


Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Bir inşaatta çalışan usta, yardımcısından günde 25 TL fazla ücret almaktadır. Bu ifadeye uygun cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:

Çalışana = x dersek
Usta = x + 25

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

2. Ayça’nın parası, kardeşi Erkan’ın parasının 3 katından 15 TL fazladır. Bu ifadeye uygun cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap: ⇒

Erkan = x dersek
Ayça = 3x + 15


3. Bir okuldaki kız öğrencilerin sayısı, erkek öğrencilerin sayısından 73 eksiktir. Bu ifadeye uygun cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:

Erkek öğrencilerin sayısı = x dersek
Kız öğrencilerin sayısı = x – 73


4. Herhangi bir sayı x ile gösteriliyor. Yandaki tabloda verilen değerlere göre cebirsel ifadelerin değerlerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


5. Aşağıdaki cebirsel ifadelerin x = 5 için değerlerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


6. Aşağıdaki cebirsel ifadelere uygun birer sözel ifade yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 139 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.