Anasayfa Kitap Cevapları
19 Eylül 2022, 16:50 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-30-32-34-36. Cevapları KOZA Yayınları

Bölünebilme Kuralları Cevapları

1. ÜNİTE Sayılar ve İşlemler / Çarpanlar ve Katlar 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 28-29-30-31-32-33-34-35-36. Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 28 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Oyuncak mağazasındaki kavanozda 72 bilye bulunmaktadır. Satıcı; bilyeleri ikişerli, üçerli veya beşerli gruplayıp poşetlemek istiyor. Satıcının yapacağı gruplamalardan hangilerinde 72 bilyeden artan olmayacağını söyleyiniz.
Cevap: Tam bölünen ile gruplaşma yapılması gerekir.
72 ÷ 2 = 36
72 ÷ 3 = 24
72 ÷ 5 = 14 → kalan 2
ikişerli ve üçerli gruplar yapılabilir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 30 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. 13, 42, 160, 175, 1264 ve 1453 sayılarından hangileri 2 ile bölünebilir?
Cevap: 42, 160, 1264 iki ile bölünebilir.

2. 85, 213, 225, 1840 ve 1067 sayılarından hangileri 5 ile bölünebilir?
Cevap: 85, 225, 1840 beş ile bölünebilir.

3. 49, 60, 1920, 673 ve 2015 sayılarından hangileri 10 ile bölünebilir?
Cevap: 60, 1920 on ile bölünebilir.

4. 128■ sayısının 5 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 4 olması için ■ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: 4 ve 9 yazılabilir.

5. 806▲ sayısının 2 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 1 olması için ▲ yerine hangi rakamlar yazılabilir?
Cevap: 1, 3, 5, 7, 9 yazılabilir.

6. 990■ sayısının 10 ile bölünmesinden elde edilen kalanın 8 olması için ■ yerine hangi rakam yazılabilir?
Cevap: 8 yazılabilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 91-92-93-94-99. Cevapları KOZA Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 32 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 3 ve 9 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap: 378, 4005 3 ve 9 ile bölünebilir.

2. 8■74 sayısının 3 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 2, 5, 8 rakamları yazılmalıdır.

3. 296■ sayısının 9 ile bölünebilmesi için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 1 yazılmalıdır.

4. 652■ sayısının 3 ile bölümünden kalanın 2 olması için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 1, 4, 7 yazılmalıdır.

5. 672■ sayısının 9 ile bölümünden kalanın 1 olması için ■ yerine hangi rakam / rakamlar yazılmalıdır?
Cevap: 4 yazılmalıdır.

6. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bulduğunuz sonuçları bölünebildiği sayılarla eşleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 32 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 34 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 4 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap: 716, 304, 8036, 5900 dört ile bölünebilir.

2. 370■ sayısının 4 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 0, 4, 8 yazılabilir.

3. 60■2 sayısının 4 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 1, 3, 5, 7, 9 yazılabilir.

4. Aşağıdaki işlemleri yapınız. Bu işlemlerin sonuçlarından hangilerinin 4 ile bölünebileceğini bulunuz.

Cevap:

a. 3² + 13→ 9 +13 = 22 → 4 ile bölünmez.
b. 90 ÷ (18 – 8)→ 90 ÷ 10 = 9→ 4 ile bölünmez.
c. (9 . 6 – 4) + (17 – 9 ÷ 3)→ 50+14=64
ç. 78 ÷ 3 + 5 – 1→ 26+5-1=30
d. 16 . 5 ÷ 2³ + 6→ 80 ÷ 8 + 6 = 16
e. (21 – 5) ÷ 2² + 9→ 16 ÷ 4+9 = 4 + 4 + 9 = 17

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 17-19. Cevapları KOZA Yayınları

5. Aşağıdaki kamyonların altlarındaki kutucuklarda, kamyonların taşıdığı pirinç miktarları yazılıdır. Hangi kamyonlardaki pirincin, dört kilogramlık poşetleri pirinç artmadan doldurabileceğini bulunuz.
Cevap: 852, 976 kilogramlık pirinçler artmadan doldurulur.

6. 100 ile 150 arasındaki sayılardan, 4’e bölünebilenleri yazınız.
Cevap: 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140, 144, 148 dört ile bölünebilir.

7. Bir okulda 282 öğrenci vardır. Bu okula en az kaç öğrenci daha kayıt yaptırırsa öğrenciler dörderli gruplandırıldığında hiç öğrenci artmaz?
Cevap: 2 öğrenci daha kayıt yaptırırsa öğrenciler dörderli gruplara ayrıldığında öğrenci artmaz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları

Öğrendiklerimizi Uygulayalım

1. Aşağıdaki sayılardan 6 ile bölünebilenleri belirleyiniz.
Cevap: 324, 5004, 684 altı ile bölünebilir.

2. 407■ sayısının 6 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamı bulunuz.
Cevap: 4 rakamı yazılabilir.

3. 61■8 sayısının 6 ile bölünebilmesi için ■ yerine yazılabilecek rakamları bulunuz.
Cevap: 0, 3, 6, 9 rakamları yazılabilir.

4. Aşağıdaki boş yuvarlakların içine gelecek olan sayıları, belirtilen işlemleri yaparak bulunuz. İşlemlerin sonuç kutucuğunda elde ettiğiniz sayıların 6 ile bölünüp bölünemeyeceğini söyleyiniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 36 Sayfa Cevapları KOZA Yayınları
Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.