Anasayfa Kitap Cevapları
14 Eylül 2022, 13:21 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128-129. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik 2.Ünite Değerlendirme Cevapları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 128-129. Sayfa MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları

1) Didem cevizlerinin 1/3’ini Mehmet’e, 2/9’sini Türkan’a, 5/18’ini Hülya’ya veriyor. Didem’e cevizlerin kaçta kaçı kalmıştır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları


2) 7 < Δ < 8 olduğuna göre Δ yerine aşağıdaki kesirlerden hangisi yazılır?
Cevap: 23/3


3) Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları


4) Ömer bir hikaye kitabının 2/5’sini Ayşe ise aynı kitabın 6/15’sını okuduğuna göre, aşağıdakilerin hangisi doğrudur?
Cevap:

A) Her ikisinin okuduğu sayfa sayıları eşittir.
B) Ayşe, Ömer’den 4 sayfa daha fazla okumuştur.
C) Ömer’in okuduğu sayfa sayısı daha fazladır.
D) Ayşe, Ömer’in okuduğu sayfa sayısının 3 katı kadar okumuştur

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 307-308-309-311-312-313. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları


5) A/4 < 3 < B/5 Yukarıdaki verilen sıralamaya göre A’nın alabileceği en büyük doğal sayı değeri ile B’nin alabileceği en küçük doğal sayı değerinin toplamı kaçtır?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 128 Cevapları MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları

6) A firmasının ürünlerinin 5/6’i, B firmasının ürünlerinin 3/5’ü kadardır. A firmasının 36 000 ürünü olduğuna göre, B firmasının ürün sayısı kaçtır?
Cevap:

36 000/6 = 6000
6000 . 5= 30 000
30000/3 = 10000
10 000 . 5 = 50 000


7) Aşağıda eş parçalara ayrılmış şekillerde boyalı kısımların belirttiği hangi kesir, diğerlerine denk değildir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları


8) Yukarıdaki modellerde boyalı olarak gösterilen kesirlerle yapılan işlemin sonucunu bulunuz
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 129 Cevapları MEB Yayınları


9) Bir okulda okul meclis başkanlığı seçimi yapılmıştır. Her öğrenci kendisini en iyi temsil edeceğini düşündüğü başkan adayına oy vermiştir. Üç tane başkan adayının olduğu seçimde birinci aday oyların 3/7 ’ünü, ikinci aday oyların 5/14’ini aldığına göre
üçüncü aday oyların kaçta kaçını almıştır?

Cevap: 1 – (3/7) – (5/14) = 3/14

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 174-178. Cevapları ÖZGÜN Yayınları

10) Veysel, oturduğu semtte bir iş yeri açmak istemektedir. Veysel’in biriktirdiği para istediği iş yerini açmak için yeterli olmayınca, masrafların 1/25 ’ini arkadaşı Melikşah karşılamıştır. Melikşah’ın ödediği miktar 800 TL olduğuna göre bu iş yerinin maliyeti kaç TL’dir?
Cevap:

M . (1/25) 800 ise
M= 800 . 25 = 20 000

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.