Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mart 2022, 16:28 - Zülal Güneş Yazdı

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 314-315. Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf Matematik 6. Ünite Değerlendirme Cevapları MEB Yayınları

6. ÜNİTE 5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 314-315. Sayfa MEB Yayınları


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 314 Cevapları MEB Yayınları

1) Bir arsa, şekildeki gibi eş karesel bölgelere ayrılarak ortadaki karesel bölgenin tamamına havuz yapılıyor. Havuzun çevre uzunluğu 32 metre olduğuna göre, arsanın havuz yapılmadan önceki alanı kaç metrekaredir?
Cevap:  B) 576

32/4 = 8
8 x 8 = 64 m²
64 x 9 = 576 m²


6. Ünite Değerlendirme Cevapları

2) Yanda bir odanın zemininde kitaplık ve halının kapladığı yer verilmiştir. Kitaplık için verilen uzunluklara göre aşağıdakilerden hangisi halının alanının metrekare cinsinden en yakın tahminidir?
Cevap: D) 3

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 212-217. Cevapları Koza Yayınları

3) Yandaki dikdörtgenin içindeki karenin alanı 5 cm² olduğuna göre dikdörtgenin tahmini alanı kaç cm² dir?
Cevap:  12 x 5 = 60 cm²

4) Dikdörtgen şeklindeki bir banyonun zeminine şekildeki gibi yan yana enine 8 adet, boyuna 12 adet kare şeklinde fayans döşenebilmektedir. Bu fayansların bir kenar uzunluğu 25 cm olduğuna göre banyonun taban alanı en az kaç metrekaredir?
Cevap: B) 6


5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 315 Cevapları MEB Yayınları

5) Aşağıdakilerden hangisi açık hâli verilen kare prizmanın kapalı hâli olamaz?
Cevap: A)

6) (…) Yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri dikdörtgenler prizmasının özelliklerindendir?
Cevap:  D) I ve IV

7) Verilen prizmaların yüzey alanlarının doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  A) II < III < I

Sonraki Ödev:  5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 303-305-306. Cevapları MEB Yayınları

8) Ayrıtlarının uzunlukları 3 cm, 6 cm ve 10 cm olan dikdörtgenler prizmasıyla aynı yüzey alanına sahip küpün bir ayrıtının uzunluğu kaç santimetredir?
Cevap:

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 315 Cevapları MEB Yayınları

9) Alanı 30 cm² ve kenar uzunlukları santimetre cinsinden doğal sayı olan dikdörtgenin çevre uzunluğu en az kaç santimetredir?
Cevap:

Aynı alana sahip dikdörtgen;

2 * 15 = 30
3 * 10 = 30
5 * 6 = 30

Çevre: En küçük

(5 + 6) * 2 = 22 cm

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.