Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 0:15 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132-133. Cevapları MEB Yayınları

4.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

4. Tema: Erdemler 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 132, 133. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları MEB Yayınları

1. Yazara göre, insanın konuşma hevesi neden kırılır?
Cevap: Karşıdaki insanın sizin konuşmanız başladığında asık suratla olması, kaşları çatık bir şekilde olması konuşma hevesini kırar.

2. Metne göre, güler yüzlü insanların özellikleri nelerdir?
Cevap:  Her kusuru hoş gören ve hataları affeden insanlardır.

3. Dünyada ilk adımlarını yeni atmaya başlayan bir çocuğa herkes neden güler yüzle bakar?
Cevap: Çocukların her kusuru yapabileceğini  ve bu kusurların affedilmeye layık olarak görmelerinden dolayı güler yüz ile bakarlar.

4. Sizce güler yüzlü olmanın faydaları nelerdir?
Cevap: Güler yüzlü olmak insanlar işe iletişimimizin daha iyi olmasını sağlar.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 179-184-185-186-187-188 Cevapları Özgün Yayınları

5. “Güler Yüz” metninden basit, türemiş ve birleşik fiillere örnekler bularak yazınız.
7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 132 Cevapları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 133 Cevapları MEB Yayınları

6. Aşağıdakilerden hangisi “Arkadaşımla çocukluğumuzdan beri içtiğimiz su ayrı gitmez.” cümlesindeki altı çizili deyimin anlamına uygun değildir?
A) Birbirine çok yakın ve bağlı olmak
B) Güzel bir dostluk kurmak
C) Hoşgörülü ve açık yürekli olmak
D) İçten arkadaşlık kurmak

Cevap: C


7. “Ey! Başkasının yüzünde çirkin bir ben gören,Yazık ki o ben senin yüzünden yansır.” Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Yukarıdaki dizelerde asıl anlatılmak istenen nedir? Yazınız.
Cevap:


8. Aşağıdaki cümlelerde yer alan fiillerden hangisi türemiş fiildir?
A) Seni görünce çok mutlu oldum.
B) Yıllar sonra ilkokul öğretmenimi gördüm.
C) Babasına yeni bir pantolon aldırdı.
D) Yemekleri ben hazırlayabilirim.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 144-146-147-148-149. Cevapları MEB Yayınları

Cevap: C


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde koyu harfle yazılmış kelime zarf görevinde kullanılmamıştır?
A) Kaç kişilik sınıflarda eğitim görüyorsunuz?
B) Dünden beri hiç dışarı çıkmadım.
C) Basketbolu futboldan daha çok severim.
D) Anlattığı hikâyeyi heyecanla dinledim.

Cevap: A


10. “Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olamazsa insan da acı çekmeden olgunlaşamaz.”
Verilen sözle aşağıdaki cümlelerden hangisi yakın anlamlıdır?
A) Madenlerin kusursuz olması için çok çaba harcanması gerekir.
B) İnsanların olgunlaşması ancak acı çekmeleri ile mümkündür.
C) Yaşanılan olumsuz olaylar kişiliğimizde silinmez izler bırakır.
D) Çektiğimiz acılar kişilik oluşumunda olumlu ve olumsuz sonuçlar doğurur.

Cevap: D

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.