Anasayfa Kitap Cevapları
12 Mayıs 2022, 1:15 - Mehmet Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196-197-198 Cevapları Özgün Yayınları

6.Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

6. TEMA SANAT 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196-197-198 Cevapları Özgün Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 196 Cevapları Özgün Yayınları

A. Aşağıdaki metni okuyunuz.


B. Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

1. Pandomim neymiş?
Cevap: Kelimeleri kullanmadan bir hikaye, bir mesaj veya bir karakteri anlatma sanatıdır.

2. Pandomim sanatçıları, bir şeyler anlatmak için ne yaparlarmış?
Cevap: yüz ifadelerini ve beden hareketlerini kullanırlar.

3. Pandomim sanatçıları sahneye nasıl çıkarlarmış?
Cevap: Maske takarak veya makyaj yaparak çıkarlarmış

4. Pandomim gösterileri nerede yapılırmış?
Cevap: Tiyatro ve sokakta

5. Pandomim sanatının dünyadaki ve ülkemizdeki öncüleri kimlermiş?
Cevap: Fransız oyuncu Marcel Marceau (Marsel Marsö), yazar Erdinç Dinçer’dir.

6. Metinde hangi anlatım biçimi kullanılmış? Açıklayarak yazınız.
Cevap: Açıklayıcı anlatım


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 197 Cevapları Özgün Yayınları

C. Aşağıdaki cümleleri, verilen geçiş ve bağlantı ifadelerinden uygun olanı yazarak tamamlayınız.
Cevap:

Son olarak  şunu da belirtmek isterim ki bu olayın tüm sorumluluğu bana ait.
Mutluluktan havalara uçuyor,başka bir deyişle ağzı kulaklarına varıyor.
Ulaşım sorunu, özellikle büyükşehirlerimizde daha fazla.
Yarışmada birinci olamadım, oysaki çok çalışmıştım.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 122-123. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

Ç. Aşağıdaki cümlelerden noktalama yanlışlığı yapılanların başına “X” işareti koyunuz.
Cevap:

(X)1. Geleneksel el sanatlarının arasında dokumacılık, bakırcılık, çinicilik; ahşap işçiliği, oymacılık
sayılabilir.
()2. Karagöz oyunlarının ilk olarak ne zaman oynandığını biliyor musun?
()3. Eyvah, akşamki konserin biletlerini almayı unuttum!
(X)4. Konuyla ilgili gerekli bilgileri http://tdk/org/tr adresinden öğrenebilirsin.
()5. Yunus Emre (1240?-1320) en önemli halk şairlerimizden birisidir.


D. Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

1. Usta sanatçımızın elindeki ney, âdeta dile gelmişti.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu cümledekine benzer bir söz sanatı vardır?
Cevap: B

A) Müzik, ruhumuzu besleyen gıdadır.
B) Mimar Sinan’ın her eseri zamana meydan okuyor.
C) Karlar etrafı beyaz bir karanlığa gömdü.
D) Sanatçılar, bir toplumun yolunu aydınlatan fenerlerdir.


2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik fiillerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: D

A) Kimseye fark ettirmeden masadan kalkmayı başarmış.
B) Biraz gayret edersen gitar çalmayı öğrenebilirsin.
C) Hak ettiğimizden fazlasında gözümüz olmadı hiçbir zaman.
D) Benim biraz işim var, siz eve doğru gidi verin.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları Özgün Yayınları

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde durum zarfı yoktur?
Cevap: C

A) Çocuk, annesinin boynuna sımsıkı sarıldı.
B) İsterseniz tatlı yiyelim, tatlı konuşalım.
C) Sabahleyin gökyüzü masmavi, ufuk açıktı.
D) Yazarımız, Anadolu sevdasını özgün bir dille anlatmış.


4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla zarf bulunmaktadır?
Cevap: A

A) Birazdan bütün kuşlar aşağı iner.
B) Yaralı askerin yüzü solgun görünüyordu.
C) Dün akşam yukarı mahallede düğün vardı.
D) Müdür, çalışanlara çok ağır sözler söyledi.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 193-194-195. Cevapları MEB Yayınları 2.Kitap

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük zarf değildir?
Cevap: B

A) İnsanlar, müziği her dönemde çok sevmişler.
B) Kırmızı kazağı, geçen hafta İstanbul’dan almıştım.
C) Bazı insanlar, gerçekten de çok hızlı konuşuyor.
D) Piyano çalmayı iki ayda nasıl öğrendin?


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sayıların yazımıyla ilgili bir yanlışlık vardır?
Cevap: A

A) İstersen kitapları 10’ar 10’ar ayırıp kolilere koyalım.
B) Koşucumuz bugünkü yarışa 12. sırada başlayacakmış.
C) Okul gezisine katılmak isteyen kırk altı öğrenci varmış.
D) Eve gelirken 2 kg domates ve 3 kg salatalık alır mısın?


E. Defterinize, Atatürk’ün, “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Bir milletin duygularını en iyi şekilde anlatmanın yoludur sanat. Toplum sanatı geri planda bırakırsa o toplumun gelişimi de yarı da kalmıştır. İnsanın damarı olmaz yaşayamaz burada da mecaz olarak toplum sanatsız yaşayamaz.


SONRAKİ METNE HAZIRLIK

Çalışmanın önemiyle ilgili özlü sözler derleyiniz. Bunlardan birini açıklayan kısa bir metin yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 198 Cevapları Özgün Yayınları

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.