Anasayfa Kitap Cevapları
12 Eylül 2022, 17:10 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-216-217-218-219. Cevapları MEB Yayınları

 Şubat Karlı Dağların Arkadaşı Ol Metni Cevapları

7. Tema: Sağlık ve Spor 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214-215-216-217-218-219. Cevapları MEB Yayınları


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları MEB Yayınları

Hazırlık Çalışmaları

 Bir spor dalıyla ilgileniyor musunuz? Hangi spor dalı/dalları ilginizi çekiyor? Anlatınız.
Cevap: Benim spor dallarından dikkatimi çeken en çok kayak ve yüzmedir.

 Kış sporlarından hangilerini biliyorsunuz? Anlatınız.
Cevap: Kış sporlarından kayak, buz pateni, kızak, körling, buz hokeyi gibi sporları biliyorum.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

Metni okurken işaretlediğiniz kelimeleri verilen boşluklara yazınız. Bu kelimelerin anlamlarını tahmin ederek tahminlerinizin doğruluğunu TDK Türkçe sözlükten kontrol ediniz.
Cevap:

Yassı: Düz ve yayvan olan.

Baton: Kayakta kullanılan sopa.

Atölye: İşçiliklerin yapıldığı yer.


2.Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Kar, sizde hangi duyguları uyandırıyor?
Cevap: Kar bende mutluluk, huzur, sevinç gibi duygular uyandırıyor.

2. Kayak sporunun ismi nereden geliyor? Anlatınız
Cevap: Kar üzerinde yapılan bir spor olduğu için yani karın üstünde kayıldığı için bu isim verilmiştir.

3. Kayak yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç duyarsınız?
Cevap: Baton, kask, dizlik, kar gözlüğü, kar montu, eldiven ve bot kullanırız.

4. Metne göre ülkemizde bulunan başlıca kayak merkezleri hangileridir?
Cevap: Ağrı Dubi Dağı, Ankara Elmadağ, Bursa Uludağ, Bolu Kartalkaya, , Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes merkezleridir.

5. Ülkemizde yapılan ilk kayak aracı hangi amaçla kullanılmıştır?
Cevap: Ülkemizde yapılan ilk kayak aracı askerlerin kar üzerinde yürümesini kolaylaştırmak amacıyla kullanılmıştır.

6. Kayak nasıl ortaya çıkmıştır? Anlatınız.
Cevap: Sürekli kar yağan bölgelerde insanlar rahat etmek için ayaklarına tahta bağlamaları ile ortaya çıkmıştır.

7. Kayak yaparken karşılaşılabilecek sorunlardan üç tanesini söyleyiniz.
Cevap:

⇒ Dengeyi kaybetmek
⇒ Soğuktan üşümek
⇒ Kayak yapan diğer insanlar ile çarpışmak

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 34-35-36-37-38 Cevapları Özgün Yayınları

3.Etkinlik

“Acaba bu spor dalı nasıl bulunmuş?” diye düşündüğünüz bir spor dalıyla ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Voleybol sporu ABD’li beden eğitimi öğretmeni William G. Morgan tarafından tasarlanmış ve 1895 yılında kapalı bir spor salonunda oynanamaya başlanmıştır.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 217 Cevapları MEB Yayınları

4.Etkinlik

Aşağıdaki karikatürlerin sizde uyandırdığı duygu ve düşünceleri anlatınız
Cevap: İyi ve sağlıklı bir vücut için spor yapılmalı, spor yapan insan daha güçlü olur ve üçüncü karikatürde ise beynimizin çalışması için spor yapmalıyız.


5.Etkinlik

Okuduğunuz metinle, kitabınızdaki “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metnini yazarların konuya bakış açısı ve vermek istedikleri mesajlar açısından karşılaştırarak düşüncelerinizi yazınız.
Cevap:

Bakış Açısı: Okuduğum metinde kayak sporu ile ilgili bilgiler verilirken, i “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metninde ise yazar futbol sporuna ilgisini ve ulaşmak için yaptıklarını anlatmaktadır.

Verilmek İstenen Mesaj: İlk metinde kayak sporunun nasıl olduğu anlatılmış, “Futbolcu Olmaya Karar Vermiştim” metninde hatalarımızın hedefimize ulaşmamızda engel olacağını anlatmıştır. 


6.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerde ek fiillerin kullanıldığı kelimelerin altlarını çiziniz. Kelimelerde ek fiillerin hangi görevde kullanıldığını bularak kelimeyi uygun alana yerleştiriniz.
Cevap:

• Spor yaparken uyulması gereken bazı kurallar vardır.
• Asel, senin geri dönmeni dört gözle bekliyordu.
• İyi kalpli ve duyarlı insanlar, her zaman başarılıdır.
• Hastamız artık iyileşmiştir, eve götürebilirsiniz.
• Onu gördüğünde maça gidiyormuş.
• Yeni aldığım yürüyüş bandı, umduğum gibi değildi.
• İşlerini kısa sürede bitirecekti.
• Düzenli beslenirsen vücut direncin artar.
• Hayat, bizlere sunulmuş en büyük armağandır.
• Okullar arası futbol turnuvaları düzenlenecekmiş.

7.-Sinif-Turkce-Ders-Kitabi-MEB-Yayinlari-Sayfa-217-Ders-Kitabi-Cevaplari


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları MEB Yayınları

1.Etkinlik

a) Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili yaptığınız araştırmalardan hareketle aşağıdaki sorulara cevap veriniz

GİRİŞ BÖLÜMÜ

1. Seçtiğiniz spor dalı hangisidir?
Cevap: Voleybol

2. Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili genel bilgi veriniz.
Cevap: Voleybol sporunda, saha file ile ikiye bölünür. Altı kişilik iki grup oluşturulur. Top her sahada 3 defa vurulur ve topu alan rakip bir kere vurma hakkına sahiptir.


GELİŞME BÖLÜMÜ

1. Bu spor dalını neden seçtiniz? Sizin için önemi nedir?
Cevap: Oynaması çok zevkli ve hareketli bir spordur.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 80-82-83-84-85. Cevapları MEB Yayınları

2. Bu sporla ilgili bildiğiniz ayrıntılar nelerdir?
Cevap: Voleybol, 9 metreye 18 metrelik bir alan içerisinde 6 kişiden oluşan iki takım tarafından elle oynanan bir spor dalıdır.

3. Sağlık açısından faydalı bir spor mudur? Neden?
Cevap: Evet faydalıdır. Esneklik kazanmasını sağlar.

4. Ne sıklıkta ve hangi yoğunlukta yapılmalıdır?
Cevap: Haftada 3 gün 2 saat yapılmalıdır.

5. Bu spor dalı ile ilgilenen kişi nasıl beslenmelidir?
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenmelidir.


SONUÇ BÖLÜMÜ

1. Gelecekte bu spor dalı ile ilgilenmeyi düşünür müsünüz? Niçin?
Cevap: Evet düşünürüm çünkü hareketli olmamı eğlenmemi sağlar.

2. Seçtiğiniz bu spor dalını tavsiye eder misiniz? Neden?
Cevap: Evet tavsiye ederim. Toplu halde yapıldığı için eğlenceli ve hareketli bir spordur.


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları MEB Yayınları

b) Sorulara verdiğiniz cevaplardan yola çıkarak giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olan sohbet türünde bir metin oluşturunuz. Taslak metninizi aşağıya yazınız
Cevap:

Voleybol günümüzde maçları yapılan, okullarda öğrencilerin oynadığı ve maç yaptığı bir spor dalıdır.
Voleybol sporu altışar kişiden oluşan iki takım bulunmaktadır. Maç servis ile başlar ve top her saha 3 atış da karşı tarafa göndermelidir. Topa her oyuncu bir kere vurabilir. Voleybol sporu eğlenceli hareketli bir spordur.
Voleybol sporu diğer sporlar gibi vücudun hareketini sağlar ve sağlıklı olmamızı sağlar. Bu yüzden yapılması gereken bir spor olduğunu düşünüyorum.

c) Seçtiğiniz spor dalı ile ilgili yaptığınız araştırmada kullandığınız kaynakları kaynakça yazım kurallarına dikkat ederek yazınız
Cevap: https://www.forumdirilis.net/


Gelecek Derse Hazırlık

Gelecekte hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz? Seçeceğiniz mesleği ve bu mesleğin çalışma koşullarını araştırınız.
Cevap: Gelecekte Harita Mühendisi olmak istiyorum. Harita Mühendisi bulunduğum yerküreyi anlayıp, planlayıp, düzenleyip yönetmesi gerekir. Modern teknolojiyi kullanarak yapacakları yapıları planlayıp nasıl yapacağını ayarlar ve işini gerçekleştirir. Bu planı yapmak için yerine gider ve yeri görerek planını hazırlar.

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.