Anasayfa Kitap Cevapları
13 Mayıs 2022, 0:45 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262-263. Cevapları MEB Yayınları

8.Tema Değerlendirme Soruları Cevapları

8. Tema: Sanat 7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262-263. Cevapları MEB Yayınları

Tarihin bir köşesinden bir köşe Alay Köşkü


7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 262 Cevapları MEB Yayınları

(1, 2 ve 3. soruyu metinden hareketle cevaplayınız.)

1. Alay Köşkü niçin inşa edilmiştir?
Cevap: Padişahların resmigeçit törenlerini izlemesi, asker ve halkı selamlaması amacıyla inşa edilmiştir.

2. Alay Köşkü’nün süslemesinde geleneksel sanatlardan hangileri kullanılmıştır? 
Cevap: Hat ve kalem işi geleneksel sanatları kullanılmıştır

3. Alay Köşkü günümüzde hangi amaçla kullanılmaktadır?
Cevap: Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müzesi ve Kütüphanesi olarak kullanılmaktadır.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 60-61-62-63-64. Sayfa MEB Yayınları

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 263 Cevapları MEB Yayınları

4. “Ünlü sanatçı, 20 Ocak 1943 yılında Üsküdar’da dünyaya gelmiştir.” cümlesindeki anlatım bozukluğunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) Sözcüğün yanlış anlamda kullanılması

5. Aşağıdakilerden hangisinde deyim yanlış anlamda kullanılmıştır?
Cevap: B) Çok sevdiği dedesini karşısında görünce etekleri tutuştu.

6. (…) Yukarıdaki parçadan hangisi çıkarılabilir?
Cevap:  C) Üslubu birçok şairden farklıdır.


7. Aşağıdaki yay ayraçla gösterilen yerlere “( )” uygun noktalama işaretlerini koyunuz. 
Cevap:

Ahmet Bey döndü (,) arkasındaki bekçiye (:)
(-) İşte bir hastane daha (,) dedi(.) Küçük bir çam ormanının önünde beyaz bir binanın ne işi vardı(?) Mermerdenmiş gibi göz kamaştıracak derecede parlıyordu (.) Bahçenin demir kapısında büyük bir (“) Kiralıktır (“) yazısı asılmıştı (.)


8. (…) Paragrafta asıl anlatılmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap:  C) Sanatçı, eseriyle ilgili değerlendirme yapmaktan kaçınmalıdır.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.