Anasayfa Kitap Cevapları
6 Ekim 2022, 19:09 - Zülal Güneş Yazdı

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 43-45-46. Cevapları MEB Yayınları

Tam Sayılarla Bölme İşlemi Cevapları

1. ÜNİTE: TAM SAYILARLA İŞLEMLER 7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 43-44-45-46. Sayfa MEB Yayınları


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 43 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Marangozun elindeki 320 cm’lik tahtayla yapabileceği raf sayısını bulmak için gereken işlemi yazınız.
Cevap: 320/40 = 8


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 45 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Sıfırdan farklı bir tam sayının sıfıra bölümünün neden tanımsız olduğunu araştırınız
Cevap: Sıfır yutan elamandır. Çarpmada 0 ile çarpımda sonuç sıfırdır. Bölmede de sıfır tanımsızdır. Çünkü 0 içinde bir sayı yoktur.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 216-223. Cevapları Berkay Yayıncılık

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

1) Aşağıdaki boşlukları uygun kelimelerle tamamlayınız.
Cevap:

a) Sıfırdan farklı bir tam sayının, o sayının toplama işlemine göre tersine bölümü sonsuz
b) Negatif bir tam sayının -1’e bölümünden elde edilen sonuç pozitif bir tam sayıdır.


2) Aşağıdaki bölme işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


3) Aşağıdaki boşluklara gelmesi gereken tam sayıları yazınız.
Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 46 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


4) 15’i kalansız bölen kaç farklı tam sayı vardır?
Cevap: 1, 3, 5, 15, (-1), -(3), (-5), (-15)

A) 4 B) 6 C) 8 D) 15


5) A, B, C birer tam sayı olmak üzere A > 0 > B > C’dir. Buna göre
Soru
: C tam sayısını A tam sayısına böldüğümüzde sonucun işaretini bulunuz.
Cevap: Negatiftir.

Sonraki Ödev:  7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 224-228-229. Cevapları Berkay Yayıncılık

A tam sayısını B tam sayısına böldüğümüzde sonucun işaretini bulunuz.
Cevap: Negatiftir


B tam sayısını C tam sayısına böldüğümüzde sonucun işaretini bulunuz.
Cevap: Pozitiftir.


6) Birbirine bölümü 7 olacak şekilde seçilen ❏ ve ★ tam sayılar için ❏ x ★ çarpımının alabileceği en küçük değeri bulunuz.
Cevap: 7 x 1= 7

❏⇒ 7
★⇒ 1

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.