Anasayfa
Ara Bul
25 Ekim 2021, 3:51

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 52-54. Cevapları MEB Yayınları

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 52-53-54. Sayfa MEB Yayınları Tam Sayı Problemleri

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 52 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: Elbert Einstein (Aybert Aynştayn) bu sözüyle neyi vurgulamaya çalışmıştır?

Cevap: Problemi çözme aşamalarının önemini vurgulamak istemiştir.


Soru: Problemi anla
Problemin çözümü için bir plan oluştur
Oluşturduğunuz plan doğrultusunda problemleri çözünüz
Çözümün doğruluğunu kontrol ediniz.

Cevap:

Problemi anla

  • 4 °C çalışan buzdolabı her yarım saatte +2°C artmaktadır
  • 3 saat sonra kaç derece olduğu istenmektedir.

Problemin çözümü için bir plan oluştur

  • Yarım saate +2 °C artıyorsa 3 saati hesaplayalım

Oluşturduğunuz plan doğrultusunda problemleri çözünüz

Buna göre;
3 saatte 6 yarım saat vardır.
6 . 2 = 12
(+4) + (+12) = 16 °C olur.

Çözümün doğruluğunu kontrol ediniz

16/4= 4 °C olacaktır. Sonuç doğrudur.


Soru: Problemleri çözme aşamasında yukarıdaki adımları takip etmeniz nasıl bir kolaylık sağlamaktadır.

Cevap: Problemi daha iyi anlayıp daha kolay çözdüm.


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Soru: 1) Özge, yukarıdaki sayı tahtasına 3 atış yapıyor ve isabet ettirdiği bölümlerdeki sayıların toplamı kadar puan alıyor. Buna göre aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Soru: 2) 10 soruluk bir sınavda her doğru yanıt +3, her yanlış yanıt -2 ve her boş bırakılan soru 0 puandır. Bu sınavda Berkay’ın 8 doğrusu 1 yanlışı olduğuna göre sınavdan alacağı toplam puanı bulunuz.

Cevap:
8 . (+3) = 24
24 – 2 = 22


Soru: 3) Bir şirket; yılın son 6 ayında gün sayısı 30 olan aylarda 20 000 TL zarar, gün sayısı 31 olan aylarda 25 000 TL kâr ettiğini bildirmiştir. Şirketin yılın son 6 ayındaki toplam kâr-zarar durumu nedir?

Cevap:
4 . 25 000= 100 000
2 . 20 000= 40 000
100 000 – 40 000=60 000 kâr


Soru: 4) Mert, beş çeşit yemeği eşit güçte iki gözü olan bir ocakta pişirmek istiyor. Yemeklerin pişme süreleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Duygu, beş çeşit yemeği ocağın iki gözünü aynı anda kullanarak en az kaç dakikada pişirebilir?

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları


Soru: 5) Sıcaklığı 22°C olan bir odanın ısısı, ısıtıcının bozulması sonucu saatte 4°C
düştüğüne göre 8 saat sonra kaç °C olur?

Cevap:

4 . 8 = 32°C düşer
22 – 32 = -10°C olur.


Soru :6) Aşağıdaki grafikte bir mağazada satılan dört ürünün maliyet ve satış fiyatları verilmiştir. Bu dört ürünün her birinden ikişer tane satan mağazanın kâr zarar durumunu bulunuz.

Cevap:

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı 54 Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Yorum Yazabilirsiniz.

Lütfen Bu Ödev İle İlgili Bir Bilgi Yazın.


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2021
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6.Sınıf, 7.Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.