Anasayfa Kitap Cevapları
18 Mayıs 2022, 12:00 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216-218-219-220-221. Cevapları ATA Yayıncılık

Basketbol Oynamak Boy Uzatır mı? Metni Cevapları

8. Tema: Sağlık ve Spor: 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 216-218-219-220-221. Sayfa ATA Yayıncılık


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 216 Cevapları Ata Yayınları

Hazırlık Çalışması

1. Spor ile beden gelişimi arasındaki ilişki hakkında yaptığınız araştırma sonucu edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Spor ile beden gelişimi arasında her zaman doğru bir orantı olmuştur. Spor yapmak bedenimizi dinç, sağlıklı tutar aynı zaman da genç kalmayı da sağlar.

2. Boyunuzun uzun mu yoksa kısa mı olmasını istersiniz? Cevabınızı nedenleriyle birlikte açıklayınız.
Cevap: Ben uzun olmasını isterim. Çünkü daha hoş duruyor. Aynı zaman da evde yüksek yerlere daha çok yetişebiliriz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları Ata Yayınları

1. Etkinlik

a) Metinde yer alan kelimelerle bu kelimelerin sözlük anlamlarını örnekteki gibi eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 218 Cevapları Ata Yayınları

b) Verilen kelimeleri cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Hormon → Mevsiminde olmayan ürünler hormonludur.
Ergenlik → Ergenlik dönemindeki çocuklar sessiz, asabi olabiliyor.
Beslenmek → Dengeli ve düzenli beslenmek çok önemlidir. 

Baklagiller → Kuru baklagilleri çok severim.
Sebze → Sebze yemekleri bağışıklığı güçlendirir.
Atletizm → Atletizm ile uğraşan kişiler daha sağlıklı olur. 
Genetik → Bizde yeşil göz genetiktir. 
Obezite → Obezite insanları olumsuz etkiler. 
Antrenman → Antrenman yaparak spor alanında kendimizi geliştiririz.


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları Ata Yayınları

2. Etkinlik

a) Aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili kelimeler cümleye hangi anlamı katmaktadır? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Cümleyi destekleyen anlamı vardır.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 151-152. Cevapları ATA Yayıncılık

b) Aşağıdaki cümleleri, verilen kelimelerle örnekteki gibi tamamlayınız.
Cevap:

Mustafa arı gibi çalışkan bir öğrenciydi.
Okuldan eve gelinceye kadar nefes nefese kaldım.
Paragraf sorularını çözmek için çok kitap okumak gerekiyor.
Kütüphaneyi azim ile boyadık.
Arkadaşıma ……..göre ben çok cesur bir insanmışım.
Çayları tazelemek üzere mutfağa gitti.


3. Etkinlik

Okuduğunuz metinde yer alan edatları yuvarlak içine alınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları Ata Yayınları

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 219 Cevapları Ata Yayınları


4. Etkinlik

“Bu, şu, o” kelimelerini sıfat ve zamir görevinde örnekteki gibi cümle içinde kullanınız.
Cevap:

Bu çiçek çok güzel (bu-sıfat)
Bu, oldukça pahalı bir İran halısıydı (bu-zamir)
Şu mavi kalem bana ait (şu-sıfat)
Şu onun mu? (şu-zamir)
O mavi pantolon ablamın (o-sıfat)
O bizimle gelecek (o-zamir)


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 220 Cevapları Ata Yayınları

5. Etkinlik

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden yararlanarak yanıtlayınız.

1. Boy uzaması için gerekli olan üç altın kural nedir?
Cevap: Düzenli beslenme, düzenli uyumak ve düzenli spor yapmaktır.

2. Kalsiyum ve protein açısından zengin besinler hangileridir?
Cevap: Beyaz veya kırmızı et, süt ve süt ürünleri, kuru baklagiller, sebze ve meyveler.

3. Gelişim için özellikle hangi sebzeler tüketilmelidir?
Cevap: Brokoli, lahana, patates ve ıspanak gibi sebzeler.

4. Büyüme hormonu ne zaman salgılanmaktadır?
Cevap: Anne karnında başlar ve ergenliğe kadar devam edecek.

5. Hızlı tüketilen yiyecekler hangi hastalığa neden olmaktadır?
Cevap: Obeziteye neden olmaktadır.

6. Sağlıklı yaşamak için neler yapmak gerekmektedir?
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenmek, düzenli uyumak, spor yapmak sağlıklı yaşam için yapılması gerekenlerdir.

7. Sporun yararları nelerdir?
Cevap: Hem ruhsal sağlığı hem de beden sağlığını etkiler.

8. Siz bu metindeki sağlıklı yaşam tavsiyelerinden hangilerini hayatınızda uyguluyorsunuz?
Cevap: Dengeli ve düzenli beslenmeyi uyguluyorum. Aynı zaman da düzenli sporumu yapıyorum.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 258-259-260-261-262-263 Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Etkinlik

Siz boyunuzu uzatmak isteseydiniz neler yapardınız? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Ben süt ve süt ürünlerini tüketir ve boy uzatacak sporları yapardım.


7. Etkinlik

Öğretmeninizin kontrolünde “http://ftp.saglik.gov.tr/sggm/Kampanyalar/Halk_Sagligi_ Kampanyalari/Obezite/hareketet.rar” adresinde yer alan “Spot Film-1” adlı videoyu izleyiniz. Ardından videoda verilmek istenilen iletiyi belirleyiniz.
Cevap: Obezite günden güne çağımızda büyük bir sorun haline gelmeye başlamıştır. Obeziteyle mücadele için günde en az 30 dakika hareket etmeliyiz.


8. Etkinlik

Obeziteyle ilgili “www.hsgm.saglik.gov.tr/tr/obezite/turkiyede-obezitenin-gorulme-sikligi.html” adresinden alınmış tabloyla ilgili soruları tablodaki bilgilerden yararlanarak cevaplayınız

1. Fazla kilolu oranı en çok hangi yaş grubunda bulunmaktadır?
Cevap:  b) 7

2. Şişman oranı en az hangi yaş grubunda bulunmaktadır?
Cevap: a) 6


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 221 Cevapları Ata Yayınları

10. Etkinlik

Aşağıda verilen hikâye unsurlarını kullanarak bir hikâye yazınız.
Cevap:

CEREN’İN BOYU

Ceren küçük bir kasabada yaşayan 6. sınıf öğrencisidir. Sınıfında arkadaşlarına göre en kısa boylu kendisidir.  Okullar tatil olduktan sonra arkadaşları ile toplandılar. Ceren Merve, İbrahim ve Fahrettin ile çok iyi anlaşan bir kızdı. Arkadaşları Ceren’e boyunu uzatmak için belli tavsiyeler vermeye başladılar. Dengeli ve düzenli beslenmesi gerektiğini, uyku düzeninin olması gerektiğini ve boyunu uzatmak için basketbol tarzında sporlar ile ilgilenmesi gerektiğini söylediler. Ceren yaz boyunca  bu tavsiyelere uydu. Okul başlayacak zaman geldi. Ceren hazırlanıp okula gitti. Okulda arkadaşları onu görünce çok şaşırdılar. Ceren’in boyu uzamıştı. Ceren bu duruma çok sevindi.


Gelecek Derse Hazırlık

Psikolojik olarak sağlıklı olmak ile beden sağlığı arasında bir ilişki olup olmadığını araştırınız. Edindiğiniz bilgileri defterinize kendi ifadelerinizle not alınız.
Cevap: Psikolojik açıdan kötü bir olan insan bedenen de kendini kötü hisseder. Mutsuz huzursuz olur.

Yorum Yazmak İster misin?


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Yıldırım, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Pasifik, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Bir-Yay, Adım Adım, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.