Anasayfa Kitap Cevapları
2 Eylül 2022, 14:13 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58-59. Cevapları ATA Yayıncılık

Bir Dünya Bırakın Dinleme İzleme Metni Cevapları

2. Tema: Birey ve Toplum 6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları 58-59. Sayfa ATA Yayıncılık


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Ata Yayınları

Hazırlık Çalışması

Barışın sembolleri hakkında yaptığınız araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Ata Yayınları


1.Etkinlik

Aşağıdaki şiirde yer alan boşlukları dinlediğiniz şiire göre doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 58 Cevapları Ata Yayınları


2.Etkinlik

Dinlediğiniz şiirde yer alan anlamını bilmediğiniz kelime ve kelime gruplarının anlamlarını TDK Güncel Türkçe Sözlük’ten bularak aşağıya yazınız.
Cevap:

Barış: sevgi ve saygı içinde kavga edilmeyen ortam


6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Ata Yayınları

3.Etkinlik

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz şiirden hareketle yanıtlayınız

1. Şairin “Bir dünya bırakın.” şeklinde hitap ettiği kim olabilir? Belirtiniz.
Cevap:   Savaşmayı hep önceliğe koyan kişiler için söylemiş olabilir.

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45-49-50-51-52. Cevapları ATA Yayıncılık

2. Şiirin ana duygusu nedir? Arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Barış içinde mutluluk.


3. Okuduğunuz şiir çocuk şarkıları sözlü yarışmasında birinci olmuş ve bestelenmiştir. Bu şekilde bestelenmiş şiirler biliyor musunuz? Bildiğiniz şiirlerden birini defterinize yazınız
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Ata Yayınları


4.Etkinlik

Şiirle ilgili duygu ve düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: Şiir bana barışın her zaman önemli olduğu ve dünyaya barışın gelmesi gerektiği. Bu sayede mutluluğun olacağını düşünüyorum.


5.Etkinlik

Aşağıdaki görsellerin sizde uyandırdığı duygu ve düşüncelerle ilgili üç dakikalık
hazırlıksız bir konuşma yapınız.

Cevap: Çocuklar barışın olduğu ortamda yaşamaları gerekir. Oyun oynayıp, eğlenip, mutlu olmayı hak ederler. Onlara o mutlu ortamın sağlanması gerekir. Barış dolu sevgi ve saygının olduğu ortamın olmasını sağlamalıyız.


6.Etkinlik

Aşağıya barış temalı bir şiir yazınız ve şiirinize uygun bir başlık belirleyiniz.
Cevap:   BARIŞIN ÖZÜ

Özgürlük diye koşup
Mutluluk götürelim her yere
Barış olduğu sürece
Gülücükler saçalım tek tek yerlere

Sonraki Ödev:  6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 172-174-175-177-178-179 Cevapları MEB Yayınları

Her zaman barışçıl
Her zaman sevgi dolu
İşte bu ortamı
Sunmalısınız bizlere


Gelecek Derse Hazırlık

1. Millî Mücadele Dönemi’nde yapılan fedakârlıklar ile ilgili araştırma yapınız. Araştırma sonucu edindiğiniz bilgileri kendi cümlelerinizle defterinize not alınız.
Cevap: Milli Mücadele zamanında tüm halkımız devleti için cephelere koşmuşlardır. Düşman askerleri topraklarımızdan çıkarmak için canlarını hiçe sayarak  kendilerini öne atmışlardır. Bu ülkemizi bu toprakları onların kanları sayesinde kullanmaktayız. Bizler rahat bir şekilde burada yaşayabiliyorsak bunların hepsini atlarımıza borçluyuz.


2. Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı anılarından birini öğreniniz
Cevap:

6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 59 Cevapları Ata Yayınları

Sizde Yorum Yazın


Forum Ders Cevapları Copyright © 2019-2022
Gizlilik Politikası İletişim S.S.S/ Sitemap

Forum Ders Cevapları, Ders Kitabı Cevapları Sitemizde Yer Alan Konular İlkokul, ilköğretim, Ortaokul, 2.Sınıf, 3.Sınıf, 4.Sınıf, 5.Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8.Sınıf, Din Kültürü, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler, Trafik Güvenliği, Türkçe, Ders Kitabı, Sayfa Cevapları, Gibi Konulardan Oluşmaktadır. Yayınlardan Bazıları, Özgün, Aydın, MEB, Koza, GÜN, Sevgi, Semih Ofset, Yayınları, Ekoyay, Tutku, Gizem, Tuna, SDR Dikey, ATA, ADA, Anadol, Adım Adım, E-Kare, Dizin, Anıttepe, Lisans, Yargı, Berkay, Dersdestek, Bir-Yay, Sonuç, FCM, Yayıncılık, Anka Yayınevi.